Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας για «αυξήσεις της τελευταίας στιγμής…» το οποίο αναφερόταν στους υπαλλήλους της Βουλής, οφείλουμε για πολλοστή φορά να ενημερώσουμε για ζητήματα τα οποία ήδη έχουν απαντηθεί, προκειμένου οι αναγνώστες να μην οδηγούνται σε εσφαλμένες εντυπώσεις:
1) Προκαλεί έκπληξη η επιμονή στην αναφορά περί «15ου και16ου μισθού», όταν έχει γίνει ήδη γνωστό πως πρόκειται για το μοναδικό ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, το οποίο, μετά τις αποφάσεις μείωσής του από τον Πρόεδρο της Βουλής και την τροποποίηση του Κανονισμού, έχει μειωθεί συνολικά μέχρι και 48%. Επομένως δεν πρόκειται περί μισθού και δεν υπολογίζεται στη συνταξιοδότησή τους.
2) Είναι ανακριβές ότι οι υπάλληλοι της Βουλής «είχαν τις μικρότερες απώλειες μετά το μνημόνιο». Η αλήθεια είναι ότι, πέραν της σημαντικής μείωσης του ειδικού επιδόματος, οι υπάλληλοι της Βουλής υπέστησαν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές τους, ανάλογες με αυτές του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα.
Από το συνδυασμό των δύο παραπάνω, σαφώς προκύπτει ότι οι συνολικές απώλειες των υπαλλήλων της Βουλής στις αποδοχές τους είναι μεγαλύτερες από αυτές του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα.
3) Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, ορισμένοι εξακολουθούν να αγνοούν την απόφαση του Προέδρου της Βουλής και την τροποποίηση και ψήφιση του νέου Κανονισμού της Βουλής, τον Ιούλιο του 2010, όπου σαφέστατα προβλέπεται η πλήρης εναρμόνιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων της Βουλής, από 1/1/2011, στα ισχύοντα του νέου ασφαλιστικού νόμου, τόσο για τα όρια ηλικίας που θα συμβαδίζουν με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όσο και για το ποσοστό αναπλήρωσης που θα επιφέρει και σημαντική μείωση στη σύνταξή τους. Επομένως τα περί «170%» είναι αναληθή.
4) Προς ενημέρωσή σας, παρότι αυτονόητο, σας γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές τους προς τα Ταμεία τους.
5) Είναι σαφές ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής έχει εναντιωθεί σε όλο το φάσμα των περικοπών του Προέδρου της Βουλής και γι΄ αυτό άλλωστε πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κατόπιν όλων αυτών, προκαλεί – τουλάχιστον – εντύπωση ότι ενώ τα πιο πάνω αναφερόμενα έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιηθεί, κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, στοχοποιώντας κατ΄εξακολούθηση μία συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων, που με την εργασία της συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Το Δ. Σ. του Σ.Υ.Β.