Τι θέλει να πεί το πανό στην προσευχή των μουσουλμάνων στην Αθήνα;

16 Νοε 2010

Φωτογραφίες από τη σημερινή προσευχή των μουσουλμάνων της Αθήνας, στην Ακαδημία. Αυτό το πανό με τον τύπο που κρατάει το τσεκούρι, τι συμβολίζει, μέσα στον κόσμο που προσεύχεται; Μπορεί να βοηθήσει κανείς από Αθήνα; Δείτε τις φωτογραφίες:

Share

15 σχόλια:

 1. είδα τις φωτογραφίες και αναρωτήθηκα

  Πόσο γρήγορα κατόρθωσαν κάποιοι να μετατρέψουν την πολιτισμένη Αθήνα, την γεμάτη αρχαιότητες και τέχνη σε Ισλαμαμπάντ;

  Έγιναν όλα τυχαία;
  Βρέθηκαν τυχαία 2 εκατομύρια φανατικοί μουσουλμάνοι στην Ελλάδα ή ήρθαν βάσει σχεδίου;

  Είναι απλά θέμα ανικανότητας των Κυβερνώντωνq
  Μήπως δεν ήταν και τόσο τυχαία η σύμπτωση της ρητορείας του Προκόπη Παυλόπουλου με την "πολυπολιτισμική" ρητορεία των Νεοταξιτών ΠΑΣΟΚων;

  Όταν διαπιστώνω ότι τα ίδια άτομα που μας Κυβερνάνε και ως φελλοί επιπλέουν πάντα, αποτελούν σταθερά μέλη λεσχών ή στοών, τόσο αρχίζω να πιστεύω ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

  Και μια επισήμανση:
  το ισλάμ ΔΕΝ είανι θρησκεία.
  Το Ισλάμ είναι ΚΡΑΤΟΣ.
  Το Ισλάμ έχει νόμους, έχει ποινές, υποβιβάζει τις γυναίκες, το Ισλάμ καλεί σε "τζιχάτ" (=ιερός πόλεμος) εναντίον των "απίστων".
  Δυστυχώς το Ισλάμ δεν είναι απλά μία θρησκεία..
  Και ελπίζω να το καταλάβουμε πριν είναι αργά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. συμβολίζει τη θυσία του Αβραάμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α! σωστός! Ευχαριστούμε για την πληροφορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν θεωρούμαι χριστιανός , αλλά σκεφτείτε τον Άνθιμο να κάνει ,σε ρόλο Ιμάμη , τελετή και προσευχή με εκατοντάδες πιστούς στο Σύνταγμα .
  Τι θα άκουγε από Μπουτάρηδες , Κανάκηδες , Μαργαρίτιδες και δεν συμμαζεύεται φασιστόμουτρα.

  Αλλά , καλά να πάθουμε , φραπεδάκι και αραλίκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με αφορμή την δημόσια προσευχή χιλιάδων Μουσουλμάνων στην Αθήνα, θέτουμε κάποια ερωτήματα:

  1.Αν αντί για τους Μουσουλμάνους, έκαναν δημόσια προσευχή, σε κεντρικότατα σημεία των Αθηνών, Ορθόδοξοι Χριστιανοί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εκκλησίας, θα υπήρχαν αντιδράσεις, από τα συνήθη κόμματα, τα συνήθη ΜΜΕ και τα συνήθη "δημόσια" πρόσωπα; Δεν θα ακούγονταν επιχειρήματα περί μεσαίωνα, περί ανεξιθρησκείας, περί θεοκρατίας και ότι γίναμε Ιράν; Σίγουρα ναι.
  Η σημερινή θρησκευτική εκδήλωση, όμως, χαιρετίζεται από τους ίδιους κύκλους. Μάλλον το Ισλάμ είναι πιο κοντά στα δημοκρατικά ιδεώδη των ¨προοδευτικών" συμπολιτών μας και στην άποψη περί κοσμικού κράτους.....

  2. Η σημερινή προσευχή έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Οι μουσουλμάνοι πιέζουν για ανέγερση τζαμιού και αντί να κάνουν την θρησκευτική συνάθροιση τους στο, πχ. στο ΟΑΚΑ, όπως έκαναν πριν δυο χρόνια, επιλέγουν τις κεντρικότερες πλατείες της Αθήνας για να ασκήσουν πίεση....
  Τα επιχειρήματα περί χωρισμού Εκκλησίας κράτους, περί μη άσκησης πολιτικής κλπ και οι προτροπές για να κοιτάξουν "τα του οίκου τους", δεν έχουν εφαρμογή εδώ;
  Προφανώς όχι, αλλά απευθύνονται μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, από τις αντικειμενικές και αμερόληπτες ¨προοδευτικές" δυνάμεις μας......

  3. Αισθητικά είναι ωραία αυτή η πολυπολιτισμική ή multi-culti νότα στο κέντρο της Αθήνας; Το ερώτημα είναι ρητορικό καθώς για τους περισσότερους "προοδευτικούς" της Γλυφάδας και της Κηφισιάς, θα τους αρέσει και θα τους θυμίζει το μεταπτυχιακό στο Λονδίνο ή το ταξίδι στη Νέα Υόρκη.....

  4. Οι άνθρωποι αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι παράνομοι μετάνάστες χωρίς χαρτιά ή με άδεια παραμονής και πάντως όχι μόνιμοι και σίγουροι για την παραμονή τους εδώ. Να το πω πιο απλά είναι φιλοξενούμενοι. Παρόλα αυτά ΑΠΑΙΤΟΥΝ πράγματα από την Ελληνική πολιτεία και μάλιστα με σχετικά εκβιαστικό, επικοινωνιακά, τρόπο. Όταν, (πολύ σύντομα), αποκτήσουν ιθαγένεια, υπηκοότητα, ιδιότητα πολίτη, έχετε σκεφτεί με τι αμεσότητα και επίταση θα απαιτούν πράγματα, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή της Σαρίας, όπως κάνουν στην Βρεττανία; Είναι και ο ισλαμικός νόμος και ο μουφτής-δικαστής multi cutli στοιχείο;

  5. Πόσο στοίχημα βάζετε πως μια από τις επόμενες μουσουλμανικές εορτές θα γίνει αντίστοιχη συνάθροιση στο Σύνταγμα , για μεγαλύτερη συμβολικότητα και θα είναι υπό την αιγίδα του νέου Δημάρχου Καμίνη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ...ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φανταστείτε Χριστιανούς σε 11 πλατείες της πρωτεύουσας του Πακιστάν,να προσεύχονται ταυτόχρονα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δυστυχώς για σας που ζείτε στο κλεινόν άστυ (και για μας τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς), η πραγματικότης άλλα λέει. Λέει ότι ψηφίσατε πανηγυρικά (είτε με την ψήφο σας είτε με την αποχή σας) τον κ. Καμίνη, ο οποίος έκανε τα πάντα ως "συνήγορος του πολίτη" για να έρθουν στη φιλόξενη πρωτεύουσα του Ελλαδιστάν οι χιλιάδες των Πακιστανών κλπ. μουσουλμάνων... Ήταν αυτός που κατήγγελλε τους λιμενικούς και τους συνοριοφύλακες επειδή έκαναν τη δουλειά τους και δεν έκαναν τα σύνορα λάστιχο για να μπαινοβγαίνουν οι ξένοι. Α, έκανε και κάτι άλλο: ήταν αυτός που εισηγήθηκε εκείνο το νόμο (της Μαριέτας ήταν;) που απαγόρευε στους ορθόδοξους κληρικούς να μπαίνουν στα σχολεία. Ήταν άραγε τόσο πολλοί οι ιερείς που επισκέπτονταν σχολεία, και ήταν τόσο ενοχλητική η παρουσία τους ώστε να απαιτείται επέμβαησ του νομοθέτη; Προφανέστατα όχι. Απλώς ο άνθρωπος έδινε τις εξετάσεις του στα μεγάλα αφεντικά και ...ΠΕΡΑΣΕ! Τον στεφανώσατε τώρα και με την ψήφο σας, περαστικά σας (μας)!

  Και το χειρότερο: ίσως ήταν η τελευταία ευκαιρία να δείξουμε ως Έλληνες τη δύναμή μας. Την άλλη φορά η Νέα Τάξη και οι άνθρωποί της (ΓΑΠ και λοιποί) δε θα χρειάζονται καθόλου την ψήφο μας. Λίγα κομματόσκυλα (του σκληρού κομματικού πυρήνα) τους αρκούν. Οι υπόλοιπες ψήφοι θα δοθούν απλόχερα από τις χιλιάδες πακιστανών που θα στηρίξουν μαζικά τις "προοδευτικές" επιλογές των αφεντικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Στην 2η φώτο πάντως απο τις κρεμάλες κρέμονται χριστιανοί, τις έχω ξαναδεί, ειδικά η πρώτη ήταν στο CNN κάπου στην Αφρική. Ας μας λυπηθεί o Θεός αν δεν μας έχει ξεχάσει παντελώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. romios:
  οι Έλληνες που είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί και στην Αθήνα και σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ΔΕΝ ψήφισαν ούτε Καμίνη ούτε Μπουτάρη.
  Απλά ΔΕΝ ψήφισαν επίσης ούτε Κακλαμάνη και Γκιουλέκα.

  Γιατί βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια και το παραεμπόριο (από τους μαύρους, κάποτε με τα cd και τα dvd και στη συνέχεια με τις τσάντες, τα κινέζικα προϊόντα κλπ), γιατί βίωσαν την βρωμιά και την εγκληματικότητα, γιατί βίωσαν την αδιαφορία από την Δημοτική αρχή.
  Δεν είναι κορόιδα οι Έλληνες να ψηφίζουν στελέχη της ΝΔ για "να τα φάνε".

  Αφού δεν παίρνει θέση η ΝΔ ποτέ, είτε για να μην την κατηγορήσουν οι "πολυπολιτισμικοί" του ΣΥΡΙΖΑ είτε γιατί έχει τέτοιες εντολές "άνωθεν", ε, τότε ας βρούνε μόνοι τους τον τρόπο που θα εκλεγούν.

  Η πρόταση "ψηφίστε εμάς επειδή ο άλλος θα νομιμοποιήσει περισσότερους μετανάστες" δεν αρκεί να μας πείσει.

  Όταν η ΝΔ πάψει να κατευθύνεται από "στοές" και "λέσχες", όταν ενδιαφερθούν αληθινά για την πατρίδα και τον Έλληνα, τότε τα ξαναλέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μαχητή Θεσσαλονίκης

  Αν το πρόβλημά σου είναι η ΝΔ, να συμφωνήσω μαζί σου και να υπερθεματίσω κιόλας. Δεν κατάλαβες όμως ότι σε μερικές δεκαετίες κανείς δε θα θυμάται ούτε τη ΝΔ ούτε (πολύ περισσότερο) το Γκιουλέκα ή τον Κακλαμάνη. Η Πατρίδα όμως, είναι κάτι άλλο, και θα συμφωνήσεις μαζί μου πως όταν διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο πρέπει να ξεχνάμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να προτάσσουμε το συμφέρον της. Αν θέλουμε να αποδοκιμάσουμε τη ΝΔ και τα στελέχη της ας βρούμε άλλους τρόπους να το κάνουμε, και πάντως όχι δίνοντας εξουσίες σε ανθρώπους τύπου Καμίνη. Η Νέα Τάξη επελάυνει σαρώνοντας τα πάντα κι εμείς δεν μπορούμε μεταξύ μας να συνεννοηθούμε...

  Αυτή είναι η γνώμη μου, και μακάρι να διαψευστώ. Μακάρι να μην έρθει ποτέ η στιγμή που θα βρεθούμε ξένοι στη γη που λευτερώθηκε με αίμα ελληνικό. Όμως, μην ξεχνάς ότι είναι η εμπειρία του Έθνους μας που εδώ και αιώνες μας διδάσκει ότι "δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το πανό με το τσεκούρι συμβολίζει τη θυσία του Αβραάμ;;;;; Δηλαδή ο Αβραάμ ήταν δήμιος και πήγε να θυσιάσει το γιο του με τσεκούρι;;; Έλεος, ρε παιδιά!!! Μάλλον, Οθωμανό δήμιο έτοιμο για εκτέλεση χριστιανών συμβολίζει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. θα ήθελα να μου πει κάποιος απο τους ανοιχτόμυαλους προοδευτικούς, αν αυτή η συγκέντρωση γινόταν στην άγκυρα, κωνσταντινούπολή, ριαντ και όποιο άλλο μουσουλμανικό κράτος, τι θα γινόταν την ίδια στιγμή απο τους εκεί κατοίκους. Να σας πω εγω, σφαγή σε χρόνο μηδέν. Αλλά εδω είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Μη πάτε μακριά, στη πιο ελεύθερη χώρα του κόσμου(ΗΠΑ-λέμε τώρα) ούτε που θα το σκεφτόντουσταν. Αλλά στο ελλάδισταν όλα είναι εφικτά γιατί είμαστε προοδευτικοί. Παναθεμά μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ισαάκ: "Μπαμπά, θα με σφάξεις;"
  Αβραάμ: "Έτσι όπως πάμε παιδί μου, δεν την γλιτώνεις... Δεν πηδιόμαστε λέω εγώ!!!"

  ΑΘΑΝΑΤΕ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το πιο πιθανόν είναι πως οι απαγχονισμένοι στις φωτογραφίες είναι Κούρδοι, του Κόμματος Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν, PJAK.

  Οπότε, συμπεραίνω πως και το πανό με το δήμιο με το τσεκούρι πρόκειται, μάλλον, για καταγγελία των εκτελέσεων στο Ιράν. Δηλαδή, τις παρομοιάζει με δήμιο με τσεκούρι. Εκτός κι αν δεν αναφέρεται στο Ιράν, όπου ούτε τετοιες κουκούλες υπάρχουν, ούτε ημίγυμνοι δήμιοι, ούτε τσεκούρια ευρωπαϊκού τύπου.

  Θα ήθελα να δω μια καλή φωτογραφία όπου να φαίνεται επιτέλους ολόκληρο αυτό το πανό, και το τι έγραφε πάνω. Επειδή δεν βλέπω κάτι τέτοιο, βεβαιώνομαι πως πράγματι επρόκειτο για καταγγελία των εκτελέσεων. Δηλ., έγινε παραπλανητική παρουσίαση αυτού που συνέβη στη προσευχή των μουσουλμάνων.

  Ούτε και εμένα μου αρέσει η μαζική δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στην Αθήνα. Είναι όμως τελείως αβάσιμο να νομίζουμε πως θα προσεύχονταν οι μουσουλμάνοι και θα είχαν δίπλα τους και ένα πανό με τις απειλές που ονειρεύονται. Αυτά είναι προβολές του φόβου και του ρατσισμού.
  -.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη