1 Νοε 2010

Τον Νικολά Σαρκοζί θέλανε νεκρό οι τρομοκράτες!


Τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί είχε ως αποδέκτη το ένα από τα τρία δέματα, που εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη η αστυνομία.

Τα υπόλοιπα είχαν αποδέκτες τις πρεσβείες του Βελγίου και της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Ένα άλλο δέμα εξερράγη το μεσημέρι σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά υπάλληλος της εταιρείας. Παραλήπτης του δέματος η... πρεσβεία του Μεξικού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα 22 και 24 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο πιστόλια Glock, μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς", ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση, παλιότερα, εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από την βαλλιστική έρευνα στα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.

Τα αποτελέσματα αυτά ενδεχομένως να είναι έτοιμα τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε είναι πιθανόν να διευκρινιστεί το παραπάνω ζητούμενο για την αστυνομία.

"Αποστολείς" και παραλήπτες...

Όπως έγινε γνωστό την ώρα της σύλληψής τους οι δύο νεαροί δεν προέβαλαν αντίσταση γιατί τους είχαν κυκλώσει οι αστυνομικοί, ενώ ο ένας τους προειδοποίησε ότι υπήρχε βόμβα. Όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν πράγματι δυο πακέτα έτοιμα να αποσταλούν, το ένα στο πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικόλα Σαρκοζί και ανέγραφε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ το δεύτερο προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και ανέγραφε ως αποστολέα την ΑCTΙΟΝ AID.

Η τρίτη βόμβα που βρέθηκε στα γραφεία της ACS στην οδό Σπύρου Μερκούρη με προορισμό την ολλανδική πρεσβεία της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέγραφε ως αποστολέα πανεπιστημιακό καθηγητή.

Τέλος δεν έχει διευκρινιστεί ποιόν χρησιμοποιούσαν ως αποστολέα οι δράστες στην βόμβα που εξερράγη στο γραφείο ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Την ελπίδα να επιτευχθεί ένα αποφασιστικό βήμα για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας εξέφρασε ο Νικος Δένδιας από τη ΝΔ. Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, «Η Πολιτεία βρίσκεται για μια ακόμη φορά ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα παραμείνει αναξιοποίητη και ότι θα επιτευχθεί ένα αποφασιστικό βήμα για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας». Παράλληλα, επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει και πάλι στον «πειρασμό» της θριαμβολογίας και της μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Σε ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ κάνει λόγο για απόπειρα
παρέμβασης στις εκλογές και αναφέρει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σχέδια που εξυφαίνονται στο εξωτερικό και έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας.

Για τρομοκράτηση της κοινωνίας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές κάνει λόγο ο ΣΥΝ, καταδικάζοντας την ενέργεια.

http://www.skai.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη