2 Νοε 2010

Η εικόνα στις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας και τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Σε ότι αφορά τις περιφέρειες η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θεωρούνται “γαλάζιες” με επικράτηση των Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιώργου Δακή αντίστοιχα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η μάχη εστιάζεται στη συσπείρωση και στο να οδηγηθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο δεύτερο γύρο. Σκληρή η μάχη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το πολιτικό κλίμα να αλλάζει και ...
τον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Παυλίδη να κλείνει την ψαλίδα από τον προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη ο οποίος διατηρεί ωστόσο προβάδισμα. Το “ντέρμπι” αποτυπώνεται και στις επισκέψεις Παπανδρέου-Σαμαρά στον Έβρο, ο οποίος και θα κρίνει εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα σε Καβάλα και Δράμα, μικρότερο σε Ξάνθη ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά στην Κομοτηνή και γίνεται σκληρή μάχη στον Έβρο.


Σε ότι αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης και στα δύο επιτελεία επικρατεί αισιοδοξία. Ο Κώστας Γκιουλέκας σε όλες τις έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας ως την ημέρα που επιτρέπονταν η δημοσιοποιησή του διατηρούσε σταθερό προβάδισμα έναντι του Γιαννη Μπουτάρη στην πρόθεση ψήφου τόσο στον 1ο όσο και τον 2ο γύρο. Στη ΝΔ προσμετρούν πάντως το δημο Θεσσαλονίκης στους “κερδισμένους”, στο ΠΑΣΟΚ ειναι πιο επιφυλακτικοί.

Η Ιπποκράτους υπολογίζει ως σίγουρους τους δήμους Καλαμαριάς με τον Θεοδόση Μπακογλίδη, Νεάπολης-Συκεών με τον Σίμο Δανιηλίδη, Θέρμης με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, Δέλτα με τον Σπύρο Σταματάκη και Παύλου Μελά με τον Κώστα Θεοδωρίδη ή τον Σάββα Σερασίδη.

Στη ΝΔ θεωρούν γαλάζιους τους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Αμπελοκήπων-Μενεμένης με τον Λάζαρο Κυρίζογλου, Ωραιοκάστρου με τον Νίκο Μπάτο ή τον Δημήτρη Σαραμάνδο, Ευόσμου-Κορδελιού με τον Δημήτρη Χατζηβρέττα ή τον Στάθη Λαφαζανίδη, Βόβλης με τον Δημήτρη Γαλαμάτη και Λαγκαδά με τον Γιάννη Καραγιάννη.

Αμφίρροπη μάχη σε Θερμαϊκό (φαβορί Γιαννης Αλεξανδρής και Γιάννης Μαυρομάτης), Χαλκηδόνα (προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Αριστείδης Αραμπατζής)

Από το http://neapolitika.wordpress.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη