10 Νοε 2010

ΔΩΡΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών δώρισε στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου 600 περίπου τόμους των κλασικών Ελλήνων συγγραφέων, επιστημονικές μελέτες για τη Μακεδονία και ένα άρτιο ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό σύστημα διδασκαλίας. Η δωρεά κατέστη δυνατή χάρη στην ευγενή χορηγία εταίρου, επιχειρηματία στο Βουκουρέστι, που επιθυμεί την ανωνυμία. Ιδρύθηκε, έτσι, στο Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου μια...
 πλήρης βιβλιοθήκη της Ελληνικής Γραμματείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς έγινε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010, ώρα 16.00, στο αμφιθέατρο της Σχολής από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Νικόλαο Ι. Μέρτζο. Μετείχαν ο αρμόδιος Αντικοσμήτωρ, ελληνιστές καθηγητές του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές Ελληνικών Σπουδών της Ρουμανίας και πολυμελής αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών εγκατεστημένων στο Βουκουρέστι.

Στη διάρκεια της τελετής η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ανακοίνωσε ότι, εκτός της δωρεάς, χορηγεί ετησία υποτροφία 300 ευρώ τον μήνα σε αριστούχο μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος και θα συνδράμει περαιτέρω τις Ελληνικές Σπουδές στο Βουκουρέστι σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2010
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη