1 Νοε 2010

Πάρις Σαββαϊδης: "Η ομάδα δημιουργίας είναι έτοιμη να διοικήσει"

Η " ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ " ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ
τόνισε στην ομιλία του ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Ε΄Δημ. Διαμέρισμα με την ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Κώστα Γκιουλέκα, καθηγητής ΑΠΘ Παρασκευάς (Πάρις) Σαββαίδης παρουσία του Κώστα Γκιουλέκα.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ''Διακονίας'', παρουσία των νυν και πρώην Βουλευτών ....
Θεόδωρου Καράογλου, Γιώργου Ορφανού, Κώστα Ζαχαράκη, των Αντιδημάρχων Πρασίνου & Περιβάλλοντος Νίκου Παπαγιαννόπουλου που χαιρέτησε την εκδήλωση, της Δημοτικής Αστυνομίας και Αναπληρ. Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεόδωρου Αθανασάρου, της Επάρχου Λαγκαδά Πόπης Καλαιτζή, του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Μακ. Θράκης, Λουκά Ανανίκα, του Προέδρου του ΤΕΕ Τάσου Κονακλίδη, του Τομεάχη Ετεροδημοτών Βορ. Ελλάδος Ανδρέα Πολίτη, κομματικών στελεχών, πανεπιστημιακών και συναδέλφων μηχανικών, εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων, και πολλών δημοτικών και περιφερειακών υποψηφίων, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας προλόγισε κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα τον Πάρι Σαββαίδη.

Ο Κώστας Γκιουλέκας ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, συνεχάρει τον Πάρι Σαββαίδη για το ήθος του και την αξιοπρέπεια του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι είναι πάντα χρήσιμος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Πάρις Σαββαίδης μίλησε για μιά άλλη Θεσσαλονίκη, που θα δημιουργηθεί με σχέδιο και αποφασιστικότητα που θα βασίζεται σε τρεις άξονες. Ανάδειξη μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, πολιτισμός, τουρισμός και επιχειρηματικότητα, μητροπολιτικό πάρκο από τον Κέδρηνο Λόφο έως τον Λευκό Πύργο είναι κάποια από τα σημεία που τόνισε στην ομιλία του ο Πάρις Σαββαίδης. Αμεση συνεργασία ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Δήμου Θεσσαλονίκης σε πολλόυς τομείς, μεταξύ των οποίων, έργων, περιβάλλοντος, πολιτισμού είναι κάτι που τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Πανεπιστημιακός και Τοπογράφος Μηχανικός Πάρις Σαββαίδης.
Ιδιαίτερη έμφαση στην καθημερινότητα δόθηκε από τον Υποψήφιο τονίζοντας ότι "τα προβλήματα που καθημερινά μας πληγώνουν" έχουν την λύση τους. Κακή κυκλοφοριακή παιδεία, παράνομες σταθμεύσεις οδηγών αυτοκινήτων και δικύκλων σε πεζοδρόμια, πλατείες, διαβάσεις, ράμπες ΑμΕΑ, παράνομες καταλήψεις από τραπεζοκαθίσματα και μικροπωλητές, κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια και τις ράμπες ΑμΕΑ είναι προβλήματα που λύνονται άμεσα με λίγο ή και χωρίς καθόλου κόστος.
Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε και καταχειροκροτήθηκε ο Πάρις Σαββαίδης, όταν συνέδεσε την αρχαία, την θρησκευτική και σύγχρονη ιστορία της πόλης μας τονίζοντας ότι κάποιοι θέλουν να την αλλοιώσουν, να την σπιλώσουν. " Αφού αποκαθήλωσαν τη σημαία της πόλης με το σύμβολο της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θέλουν να πάρουν και την ταυτότητα της πόλης. Στην πόλη που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και πολιούχος είναι ο Αγιος Δημήτριος, θέλουν να αναδείξουν τον Κεμάλ Ατατούρκ. Ρώτησαν τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες αδελφούς μας ; Ρώτησαν τους Αρμένιους ; Ρώτησαν εμάς τους ίδιους ;''

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθυνόμενος στον Κώστα Γκιουλέκα αποκαλώντας τον αυριανό Δήμαρχο λέγοντας :
Έχουμε χρέος όλοι εμείς μαζί, να αγωνιστούμε για τα πιστεύω μας, τα ήθη και έθιμά μας, για την ιστορία της πόλης μας και να μην την χαρίσουμε στην απραξία, στη στείρα πολιτική, στην ψευτο-προοδευτικότητα και στον χαβαλέ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη