26 Νοε 2010

Παπανδρέου: "Καμία συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με Τουρκία"

Σημαντικό: Από το "δεν υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο", περάσαμε στο "δεν θα τα συνεκμεταλλευτούμε με την Τουρκία".
Κατηγορηματικά διέψευσε ο Γιώργος Παπανδρέου τα σενάρια για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία, απαντώντας την Παρασκευή στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ...
Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια συμφωνία, γιατί παραμένει έστω και υποβόσκουσα -όπως είπε- η απειλή περί "casus belli". Επιπλέον, τόνισε, η Τουρκία εξακολουθεί, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη ένταση, να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει το Οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας.

"Η θέση της Ελλάδας είναι σταθερή και αταλάντευτη: Ειρηνική επίλυση, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου σε ό,τι αφορά την υφαλοκρηπίδα. Με αυτόν το γνώμονα κινούμαστε παντού" σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Απέδωσε, μάλιστα, τις σχετικές φήμες που κυκλοφορούν τελευταία σε "μια προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης", στην οποία -τόνισε- "δεν χρειάζεται να πέφτουμε και εμείς".

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έκανε γνωστό πως εξετάζεται από τα αρμόδια υπουργεία το θέμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων που υπάρχουν στην περιοχή μας. "Έχουμε αποφασίσει -είπε- να επικαιροποιήσουμε το νόμο που υπήρχε παλαιότερα προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση αυτών των πόρων".

Στη δευτερολογία του, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως θα ζητήσει συζήτηση στην ΕΕ για το θέμα της ένταξης της γείτονος, ώστε να τοποθετηθούν όλες οι πλευρές, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο οδικός χάρτης προς την ΕΕ "έχει πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις".

"Έχουμε μια χώρα που απειλεί χώρα της ΕΕ με πόλεμο και εμείς είμαστε οι πρώτοι συνήγοροι της εισόδου αυτής της χώρας στην Ευρώπη" σχολίασε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε πως "οδηγούμεθα σε μία πορεία που η Τουρκία ζητά μια σιερά πραγμάτων σε βάρος της Ελλάδας, και η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την πλευρά της Τουρκίας".

Πηγή: MEGA TV
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη