16 Νοε 2010

Ο Γιάννης Μπουτάρης στο Δημαρχείο. "Είμαστε έτοιμοι για σκληρή δουλειά"!

Μέσα σε φιλικό κλίμα, με έντονα στοιχεία συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του απερχόμενου δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τον μεγάλο νικητή των προχθεσινών εκλογών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία», ευχήθηκε ο κύριος Παπαγεωργόπουλος. «Η ψήφος των πολιτών εκτός από μεγάλη τιμή είναι και τεράστια ευθύνη, την οποία πρέπει να αναλάβετε άμεσα», συμπλήρωσε. Τον Γιάννη Μπουτάρη συνόδευαν κατά την επίσκεψή του στο δημαρχιακό μέγαρο οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης και τους...
 τρεις μαζί ο κ. Παπαγεωργόπουλος χαριτολογώντας χαρακτήρισε «Τρόικα». «Εμείς είμαστε η καλή Τρόικα και όχι η δυσάρεστη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», απάντησε ο κύριος Αβραμόπουλος.
Ακολούθησε συζήτηση των τεσσάρων ανδρών για μια σειρά από μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση ότι σταδιακά, και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, θα ακολουθήσουν όσες συναντήσεις χρειαστούν προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ομαλή διαδοχή σε όλους τους τομείς. «Σε 45 μέρες ολοκληρώνω την 12ετή θητεία μου. Όλο αυτό το διάστημα θα είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί, γιατί οι λειτουργίες του Δήμου δεν σταματούν και οι ανάγκες είναι άμεσες». Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης στάθηκε στην οκταετή συνύπαρξή του με τον κ. Παπαγεωργόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Είχαμε και καλές και κακές στιγμές, είχαμε συνεργασίες και καυγάδες. Έτσι είναι, όμως, η ζωή και έτσι συνεχίζεται. με κύκλους να κλείνουν και νέους να ανοίγουν», τόνισε. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για σκληρή δουλειά κι εγώ έτοιμος να συνεργαστώ με τους πολίτες σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, γιατί θεωρώ πως ο δήμαρχος πρωτίστως πρέπει να ανοίγει δρόμους και να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν πράγματα οι ίδιοι στην καθημερινότητά τους».
Οι κύριοι Μπουτάρης, Αβραμόπουλος και Κουράκης συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Καπετανόπουλο. «Εύχομαι ο επόμενος πρόεδρος να κρατήσει το επίπεδο που κράτησες εσύ στις συνεδριάσεις, για να λειτουργήσουμε σωστά», σημείωσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε ότι κάνουμε κι εμείς θα κρατήσουμε όλα τα καλά στοιχεία που είδαμε την προηγούμενη οκταετία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου», συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Όταν επιλέξετε τον νέο πρόεδρο θα είμαι στη διάθεσή του για όσο χρειαστεί, ώστε να τον ενημερώσω για τον ρόλο και τις υποχρεώσεις του», δήλωσε ο κύριος Καπετανόπουλος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη