4 Νοε 2010

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένας δημοκρατικός Πρωθυπουργός δεν θα αλλοίωνε και δεν θα κομματικοποιούσε τον σκοπό των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δίπλα στις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα έβαζε μια τρίτη κάλπη για να ρωτήσει τους πολίτες αν συμφωνούν με την οικονομική του πολιτική.
Όταν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ο πολιτισμός μας τότε θα...
 ζούμε στην σύγχρονη χρυσή εποχή των Ελλήνων.
Υπενθυμίζω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, οι προτεραιότητές μου αφορούν τους θεσμούς διαφάνειας και δημοκρατίας.
Θα αγωνισθώ για την άμεση ηλεκτρονική δημοκρατία στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Η Άμεση δημοκρατία είναι καλό πολίτευμα όμως έχει κάποια αρνητικά. Μπορεί εύκολα να ...
γίνει οχλοκρατία. Θυμίζω ότι η άμεση δημοκρατία σκότωσε άδικα πολλούς αξιόλογους αρχαίους Αθηναίους Στρατηγούς και τηρουμένων των αναλογιών η άμεση δημοκρατία σταύρωσε των Ιησού. Πριν πάμε στην άμεση ηλεκτρονική δημοκρατία χρειάζονται τρία πράγματα 1) παιδεία & καλλιέργεια για ελεύθερο πνεύμα και κριτική αντίληψη ανάχωμα στην χειραγώγηση των μαζών από ΜΜΕ 2) παιδεία στην χρήση νέων τεχνολογιών. 3) χρήματα και τεχνογνωσία
Δεν είμαι αιθεροβάμων να πιστεύω ότι οι κρατούντες και οι πλουτοκράτες εύκολα θα επιστρέψουν την εξουσία τους εκεί που τους ανήκει.
Άμεση ηλεκτρονική δημοκρατία ή θα επιβληθεί με παγκόσμια επανάσταση της ηλεκτρονικής κοινότητας ή με μικρά βήματα σιγά, σιγά ξεγελώντας το σύστημα. Εγώ διαλέγω το δεύτερο.
Ένα βήμα είναι για δαπάνες πάνω από ένα ύψος να αποφασίζουν οι δημότες. Π.χ Ο Δήμαρχος λέει να χτιστεί ένα καινούργιο δημαρχείο. Δεν ρώτησε τους δημότες του. Δεν τους είπε πόσο και μέχρι πότε θα είναι χρεωμένοι οι δημότες. Δεν τους ρώτησε ένα τέτοιο μεγάλο έργο ποια εταιρία θα το αναλάβει. Ένα άλλο είναι προτάσεις παράπονα συναλλαγές βεβαιώσεις πιστοποιητικά να γίνονται ηλεκτρονικά. Εδώ δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ήδη το κράτος αποδέχεται κάτι τέτοιο. Δημόσιες ηλεκτρονικές συζητήσεις και ψηφίσματα σε επίπεδο διαμερισμάτων. Τέλος οι εκλογές να γίνονται και με ηλεκτρονικό τρόπο παράλληλα με την κλασική κάλπη
Για την διαφάνεια από την προεκλογική περίοδο φαίνεται ..
Υποψήφιοι έχουν ξοδέψει ποσά χωρίς να τα δηλώσουν στο υπουργείο εσωτερικών.
Δημοσιογράφοι ζητάνε χρήματα για συνεντεύξεις σε εφημερίδες περιοδικά και τηλεόραση.

Το μόνο βήμα που έχω είναι ηλεκτρονική κοινότητα (ευχαριστώ αυτό το blog που με φιλοξενεί) και το ασπρόμαυρο βιογραφικό σε ευτελές απλό χαρτί.
Άλλα σημαντικά θέματα
Ελεύθερο ασύρματο Internet. Μαθήματα πληροφορικής δωρεάν για όλους. Τα σχολικά εργαστήρια και το βράδυ για όλους. Προβολή της Μακεδονικής Ιστορίας.
Δημοτικό Λαχείο υπέρ σχολικής στέγης. Επιδότηση μαθητών (κυλικείου-αναλωσίμων). Ομάδα άμεσης επαφής για το παράπονο του πολίτη.
Καλύτερη Ανακύκλωση. Καθαρός Θερμαϊκός. Δωρεάν παρκάρισμα. Επανασχεδιασμός ποδηλατοδρόμου. Ρομποτικοί Κάδοι. Ηλεκτροαεροκίνηση. Ήπιες μορφές ενέργειας. Πράσινες Προσόψεις-Ταράτσες Κτηρίων.
Όχι πένητες και παρεμπόριο στον δρόμο. Πολιτική Άμυνα. Πυροπροστασία. Δημοτική ασφάλεια.
Μαθήματα ξένων γλωσσών γυμναστήριο δωρεάν για όλους. Παιδικοί σταθμοί ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Φως σε όλη την πόλη. Λιγότερα τέλη στους πολύτεκνους. Βοήθεια σε ηλικιωμένους & ΑΜΕΑ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
http://eekfrasi.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη