18 Νοε 2010

Ναυάγιο... μια λέξη με άλλη σημασία σήμερα...


και όμως είναι αλήθεια και έγινε ... στην Ελλάδα!
Είμαι σίγουρος ότι το μυαλό σας έχει πάει αλλού...

(η εικόνα είναι άσχετη!)
Βυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μύρτος Κεφαλονιάς, βρέθηκε το φορτηγό πλοίο «ΚΡΙΣΤΙΝ» με σημαία Τόγκο.

Το 6μελες πλήρωμα του πλοίου που είναι Ουκρανοί και είναι καλά στην υγεία τους θα μεταφερθούν από το Φισκάρδο όπου βγήκαν κολυμπώντας, στην περιοχή του Αργοστολίου για καταθέσεις στη Λιμενική Αρχή.

Ναυαγοσωστικό πλοίο που έχει ξεκινήσει από το Κατάκωλο, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή έχει προκληθεί ρύπανση μικρής έκτασης, ενώ τα στελέχη του λιμενικού, θα εξετάσουν αν θα πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά του ναυαγίου, αντιρρυπαντικά φράγματα.

Για την υπόθεση επίσης έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας του νησιού. Το ναυάγιο εντόπισε ένας ερασιτέχνης ψαράς, όταν διαπίστωσε στην επιφάνεια της θάλασσας μία σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο και ειδοποίησε το λιμενικό σώμα. Αμέσως έφθασε στην περιοχή σκάφος του λιμενικού με δύο δύτες οι οποίοι και επιβεβαίωσαν το γεγονός.

Το «ΚΡΙΣΤΙΝ» μετέφερε τρία φορτηγά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία .

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες του πληρώματος στο πλοίο παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Η είδηση από τον ΣΚΑΪ (http://www.skai.gr/)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη