3 Νοε 2010

Χρήστος Μάτης: "Τα κόμματα απαξίωσαν τους υποψηφίους τους"

Απαντώντας σε ερώτηση για το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης με τους υποψηφίους Δημάρχους Θεσσαλονίκης στην ΕΤ3, το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Μάτης είπε:

Είναι προφανές, ότι τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές τα κόμματα έχουν απαξιώσει πλήρως του υποψηφίους τους. Ο κύριος Παπανδρέου μας ζητά να ψηφίσουμε τους εκλεκτούς του, για να μη γίνουν εκλογές. Ο κύριος Σαμαράς τους δικούς του, για να αποδοκιμάσουμε το μνημόνιο και ο κύριος Τσίπρας, επειδή, όπως είπε, οι εκλογές δεν είναι για να βγαίνουν οι δήμαρχοι, που φτιάχνουν τα πλακάκια.

Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι «όποιος μιλά για εκλογές δεν είναι σώφρων». Δηλαδή ο αρχηγός του κόμματος που τον στηρίζει δεν είναι σώφρων. Ανάμεσα στα δύο κόμματα που τον στηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, επέλεξε τη λογική Κουβέλη, που χαρακτήρισε το δίλημμα Παπανδρέου αποπροσανατολισμό. Μπροστά στην κάλπη, όμως, οι πολίτες δε μπορούν να έχουν διφορούμενα μηνύματα και κρυφές ατζέντες.

Το θέμα, που αφορά όλους όσους θέλουν την ψήφο των πολιτών είναι:

Τα σκουπίδια την επομένη των εκλογών ποιος θα τα μαζεύει;
Τα πλακάκια ποιος θα τα φτιάχνει;
Το πράσινο ποιος θα το προστατεύει;

Γιατί τα βαθειά πολιτικά ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη, οι δημοτικές αρχές τα διαχειρίζονται με βάση τις αρχές και τις αξίες τους.

Και οι αρχές και οι αξίες της απερχόμενης διοίκησης, το «λαμπρό» έργο της οποίας «απειλεί» να συνεχίσει ο κ.Γκιουλέκας, έφεραν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο.

Πρέπει να αλλάξουμε!

Να εφαρμόσουμε λύσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί.
Οι απαντήσεις είναι πράσινες! - Μπορούμε να τις δώσουμε

διαβάστε και: Συνέντευξη του Χρήστου Μάτη στο taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη