2 Νοε 2010

Πολιτικά άρρωστη η χώρα... και οι μετοχές φθηνές

Οι μετοχές παραμένουν φθηνές και βλέπουν άνοδο...

Οι αμερικάνοι διαχειριστές υποστηρίζουν ότι οι μετοχές είναι φθηνές παρά το ράλι του διμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου που οδήγησε τον πατριάρχη των δεικτών κοντά στα υψηλά έτους των 1.200 μονάδων.

Η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Barron’s στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου δημοσίευσε τη δημοσκόπηση που κάνει δυο φορές το χρόνο σε ένα συγκεκριμένο δείγμα επαγγελματιών της Wall Street.

Όσοι παρακολουθούν τις διακυμάνσεις των πεποιθήσεων των αμερικάνων διαχειριστών μπορούν να έχουν μια αρκετά καλή εικόνα για το που βρίσκονται οι αγορές και ενδεχομένως τι μπορεί να ακολουθήσει.

Το 60% των επαγγελματιών της Wall Street λοιπόν πιστεύει ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα βρίσκεται υψηλότερα, από σήμερα, τον επόμενο Ιούνιο. Το αντίστοιχο ποσοστό πριν από έξι μήνες, που ήταν υψωτικό για την αγορά, ήταν στο 46%.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων που είναι ουδέτεροι για τις προοπτικές της αμερικάνικης αγοράς έχουν πέσει από το 38% στο 25%. Οι αρκούδες μειώθηκαν από 16% στο 15%.

Για να μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα η έρευνα αφορά επαγγελματίες διαχειριστές και όχι «μαρίδα» και τύπους που εκφέρουν γνώμες «καφενείου» που είθισται να ακολουθούν το συρμό.

Κατά τη γνώμη της στήλης που παρακολουθεί χρόνια τη δημοσκόπηση, αποστάσεις πρέπει να διατηρεί κάποιος όταν η άποψη των επαγγελματιών συμπίπτει με αυτή των περαστικών...

Μια περιεκτική οπτική απεικόνιση της δημοσκόπησης υπάρχει στις επισημάνσεις: Βλέπε: «Φούσκα τα ομόλογα, φθηνές οι μετοχές...»

Παραλειπόμενα

Αγορά: Η νευρικότητα που προκαλεί η αναζήτηση της τιμής που θα κάνει την αύξηση κεφαλαίου η Πειραιώς σε συνδυασμό με το φιλολογία για πρόωρες βουλευτικές εκλογές ευνοούν τις πιέσεις τιμών στην ελληνική αγορά.

ΓΤΕ: Οι νέες μετοχές, τρεις νέες για κάθε μια παλιά, εκδίδονται με τιμή λίγο πάνω από την ονομαστική και αρκετά παραπάνω από τη χρηματιστηριακή. Είναι από τα παράδοξα της περιόδου που διανύουμε...
Είναι προφανές ότι οι βασικοί μέτοχοι θα καλύψουν την αύξηση και η αγορά θα προβληματιστεί αν πρέπει να αγοράσει με 3,20 κάτι που βρίσκει σήμερα στο ταμπλό με 2,60 ευρώ.

Κάποιος που είχε το 9% της προ αύξησης τράπεζας θα έχει το 3% περίπου της μετά την αύξηση τράπεζας αν δεν θελήσει να συμμετάσχει στην αύξηση.

Άρρωστη Χώρα: Κύριε Κώστα

Ονομάζομαι Κώστας και είμαι από την Κύπρο. Θα ήθελα την άποψη σας για κάποιες μετοχές για μακροπρόθεσμη επένδυση. (Citigroup, Intel, Alcoa, General Εlectric, Altria).
Ποια η άποψη σας τη νέα χρονιά για την πορεία των χρηματιστηρίων και ποια έκταση μπορεί να πάρει μια καλοδεχούμενη διόρθωση.

Όσο αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα πιστεύω ότι η χώρα είναι πολιτικά άρρωστη.

Αν και πρέπει να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα χρειάζεται χρόνος για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι χρειάζεται να αναλάβουν άνθρωποι τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί, γιατί δεν μπορούν. Ευτυχώς υπάρχει η τρόικα και το ΔΝΤ γιατί το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ακούω διάφορα που γίνονται και δεν το πιστεύω (π.χ. επιδόματα).

Εδώ δεν ξέρετε πόσους πληρώνετε και γιατί. Εδώ στην Κύπρο οι φόροι αποκόπτονται από τον μηνιαίο μισθό αυτόματα και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ προπληρώνουμε τους φόρους της χρονιάς από τον Ιούνιο και ενώ οι φορολογίες είναι από τις μικρότερες στην ΕΕ. Τα οικονομικά πάνε καλά αν και έχουμε κάποια προβλήματα. Δυστυχώς μας έτυχε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ο κομμουνιστής Χριστόφιας που από πλεόνασμα 2% μέσα σε 1,5 χρόνο κατάφερε να έχουμε έλλειμμα 6% (π.χ. Έχει δώσει επίδομα το Πάσχα 300 ευρώ σε συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη πέραν των 2.000-3.000 ευρώ μηνιαίως).

Είμαστε φυσικά η μοναδική ίσως χώρα στον κόσμο που συζητάμε ακόμα για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε για την οικονομική κρίση!!! Ο δημόσιος τομέας είχε αύξηση στα εισοδήματα του τα τελευταία 2 χρόνια 15%!!!

Ευχαριστώ.
Πηγή:www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη