12 Νοε 2010

Ωχ! Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για νέα περιστολή δαπανών

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων της τρόικας συγκάλεσε για το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των υπουργών που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της περιστολής των δαπανών.

Θα προηγηθεί κατ'  ιδίαν συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ στο Μέγαρο...
 Μαξίμου έχει κληθεί και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος.

Στόχος η εξοικονόμηση επιπλέον 5 δισ. ευρώ, χωρίς να χρειαστούν νέες περικοπές μισθών ή αύξηση της φορολογίας.

Παρά τις αναφορές σε Ε.Ε. και το διεθνή οικονομικό Τύπο για την ανάγκη λήψεως νέων πρόσθετων μέτρων, εν όψει και της ανακοίνωσης των αναθεωρημένων προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το έλλειμμα (πάνω από 15% το 2010 και 9% το 2009) και την έκρηξη του δημόσιου χρέους, η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και αύξηση της φορολογίας και πλέον ετοιμάζεται για σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα τη επόμενη εβδομάδα, μέχρι την Πέμπτη οπότε και θα κατατεθεί το σχέδιο του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει προσφατες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περί λήψης νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο μελετά «την περικοπή δημόσιων δαπανών, γιατί, όσο κι αν νοικοκυρέψαμε το Δημόσιο, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω περιστολή της σπατάλης στο ελληνικό Δημόσιο».

Την αντίθεσή της σε κάθε νέο αντεργατικό μέτρο εξέφρασε η ΓΣΕΕ απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τα σενάρια για νέα, πιο σκληρά μέτρα λόγω διεύρυνσης του ελλείμματος η Συνομοσπονδία διαμηνύει πως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και δεν θα ανεχθούν την παράταση, πόσο μάλλον την επαύξηση, των περικοπών, της λιτότητας, των απολύσεων, την κατάργηση των ΔΕΚΟ και κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη