16 Δεκ 2010

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Παπαχρήστος που διέγραψε προχθές ο ΓΑΠ;

Στο ΚΚΕ από τα φοιτητικά του χρόνια ως το "βρώμικο" 89.
Έχει πολύ στενή σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Έχει πολύ στενή σχέση με την οικογένεια του πρωθυπουργού.
Η γυναίκα του είναι πολύ καλή φίλη της Μάργκαρετ
Διατέλεσε και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στο ΥΠΕΞ.
Στήριξε τον αγώνα του ΓΑΠ απέναντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Ο πατέρας Καλλίμαχος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 77-81.

Δεν είναι τυχαίος ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, πρώην πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ...
Εχει πολύ στενή σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και με την οικογένεια του πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαχρήστο να ήταν ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του πρωθυπουργού στα διεθνή Οικονομικά.

Το 1998 κατόπιν εισήγησης του Νίκου Κοτζιά ο κ. Παπαχρήστος- ο οποίος διατέλεσε και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο- προσλαμβάνεται στο υπουργείο Εξωτερικών ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος με τομέα ευθύνης την Ρωσία και την Μέση Ανατολή. Εκει ενδυναμώνεται η σχέση τους και το loyalty του κ. Παπαχρήστου μετουσιώνεται σε μία έδρα στο νομό Πρεβέζης.

Το 2007 ο βουλευτής στηρίζει τον σημερινό πρωθυπουργό στο εσωκομματικό του αγώνα απέναντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο βουλευτής έχει σχέση και με την οικογένεια του πρωθυπουργού. Η γυναίκα του Χειζελ είναι από την Γρενάδα Καραϊβικής και η αδερφή της είναι πολύ καλή φίλη της Μάργκαρετ Παπανδρέου. Την είχε γνωρίσει στην Βοστώνη μέσω ακαδημαϊκών κύκλων μιας και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν καθηγητής οικονομολόγος στην Μινεσότα. Ακόμα και οι πατεράδες των δύο ανδρών γνωρίζονταν καλά μιας και ο πατέρας του Βαγγέλη Παπαχρήστου, Καλλίμαχος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 77-81.

Ο Βαγγέλης όμως είχε ενταχθεί στο ΚΚΕ από τα φοιτητικά του χρόνια αλλά το 89 έφυγε από το κόμμα διότι διαφώνησε και με την συγκυβέρνηση αλλά και με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ένας πιστός των Παπανδρέου διαφώνησε με τον πρωθυπουργό και διαγράφηκε. Μεγάλη απώλεια για το ΠΑΣΟΚ μιας και ο Βαγγέλης είναι ένας πολύ συμπαθής βουλευτής σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής…

Με πληροφορίες από το άρθρο του Σωτήρη Πίκουλα (ΑΞΙΑ)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη