26 Δεκ 2010

Αναβολή στην ψήφιση της «Γενοκτονίας των Αρμενίων». Όχι παίζουμε!!


Ακόμη μια νίκη καταγράφεται για την Τούρκικη διπλωματία, η απόφαση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να μην προγραμματίσει για τη σημερινή τελευταία μέρα συνεδρίασης του σώματος για το 2010, την ψηφοφορία για να χαρακτηριστεί η μαζική σφαγή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Τούρκους ως γενοκτονία.
Η Τουρκία είχε... ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον όταν είχε εγκριθεί το έγγραφο αυτό στην επιτροπή της Βουλής τον περασμένο Μάρτιο και έτσι πίεσε τον Λευκό Οίκο να αλλάξει την απόφαση, έτσι ώστε να μην επιδεινωθούν κι άλλο οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας.
Οι Δημοκρατικοί βουλευτές που πιέζουν εδώ και χρόνια για να υπογραφεί αυτή η απόφαση, ισχυρίζονται ότι θα ξαναθέσουν το ζήτημα τη νέα χρονιά, όμως η ψήφισή του είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι Ρεμπουμπλικάνοι παίρνουν ξανά τον έλεγχο της Βουλής.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ερντογάν έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι εάν η απόφαση εγκριθεί θα τρωθούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις των συμμάχων χωρών-μελών του NATO.

http://www.spnews.gr | syndesmos71.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη