23 Δεκ 2010

"Βοήθεια στο σπίτι" χωρίς οχήματα εξυπηρέτησης;

Αγαπητό Ταχαλια,

με μεγάλη ανακούφιση το πανελλήνιο παρακολούθησε στα ΜΜΕ της χώρας της συνέχιση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" για ένα ακόμη χρόνο. Βγήκαν οι πολιτικοί μας με μεγαλοστομίες και αναφέρουν το "κατόρθωμα" που διέπραξαν. Στήσανε ρεπορτάζ παίζοντας με τον πόνο των γερόντων και των εργαζομένων για να..
 δείξουνε πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα, λες και σε ένα χρόνο οι γέροντες και οι γερόντισσες δεν θα έχουνε ανάγκη. Λες και οι εργαζόμενοι στις δομές δεν θα πάνε στα πολιτικά γραφεία για να πιέσουν.
Και έρχεται η προνοητική πολιτεία και πέφτει στην εξής γκάφα.

Επί κυβέρνησης Σημίτη δόθηκαν γύρω στα 300 οχήματα για την εξυπηρέτηση των Προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι. Τα οχήματα αυτά κατα κύριο λόγω χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις των εργαζομένων και όχι μόνο. Πολλές φορές εξυπηρετούσαν τους ηλικιωμένους για μεταφορά σε Μονάδες Υγείας ή για την πραγματοποιήση μικροδιευκολύνσεων (ψώνια, φαρμακείο, κλπ).
Τα οχήματα αυτά είναι >1600κε και με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ υποχρεούνται οι Δήμοι να τα παραδώσουν στον ΟΔΔΥ για να εκποιηθούν στην συνέχεια στις γνωστές εξευτελιστικές τιμές.
Το ερώτημα που τίθεται:
1) Είναι δυνατόν να δαπάνησε το Ελληνικό Κράτος πάνω από 6.000.000 ¤ για να αγοράσει αυτά τα οχήματα και τώρα να "σκοτώνονται" στην κυριολεξία;
2) Είναι δυνατόν αυτοί που κόπτονται για τους γέρους και τα Βοήθεια στο Σπίτι να αφήνουνε τις δομές χωρίς οχήματα εξυπηρέτησης. Και δεν μιλάμε για την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν έστω και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μιλάμε για την επαρχία που τα βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετούν περιστατικά σε χωριά που απέχουν 20 - 30 χιλιόμετρα απόσταση.

Θα δοθεί λύση στο πρόβλημα ή όχι;


Με εκτίμηση

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη