27 Δεκ 2010

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Έψαλλαν τα κάλαντα και μοίρασαν χαμόγελα κι ελπίδα

 Τα κάλαντα έψαλλαν οι νέοι του Νεανικού Συνδέσμου "Ο Λύχνος" χθες Κυριακή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα περίπου πενήντα φοιτητές και νέοι επιστήμονες από την Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν με κιθάρες, φλάουτα κι ακορντεόν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο...
 ψάλλοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μοιράζοντας δώρα κι ευχές σε προσωπικό κι ασθενείς του νοσοκομείου.

Όπως μας είπαν οι συμμετέχοντες, κάθε χρόνο τέτοια εποχή διοργανώνεται παρόμοια εκδήλωση σε κάποιο νοσοκομείο της πόλης. Το σημαντικό είναι όμως ότι δεν περιορίζονται μόνον στις εορταστικές ημέρες, αφού φροντίζουν και σε άλλες στιγμές, να επισκέπτονται νέους κυρίως ασθενείς που χρήζουν βοήθειας. Έτσι για περίπου δυόμιση ώρες οι κλινικές του Παπαγεωργίου πάλλονταν από μουσική και τραγούδια, δίνοντας χαρά και κουράγιο τόσο στους ασθενείς όσο και στο προσωπικό του ιδρύματος. Να σημειωθεί μάλιστα ότι λόγω της γενικής εφημερίας που υπήρχε χθες στο νοσοκομείο, όταν η ομάδα των παιδιών έφτασε στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων προκλήθηκε μια ευχάριστη αναστάτωση, αφού για λίγα λεπτά οι ασθενείς που βρίσκονταν στην αναμονή συγχρονίστηκαν με την χορωδία δημιουργώντας μια πραγματικά εορταστική ατμόσφαιρα.

"Επιλέγουμε να ερχόμαστε αυτήν την ημέρα στα νοσοκομεία, διότι ξέρουμε ότι στις γιορτές οι περισσότεροι ασθενείς, που τους το επιτρέπει η υγεία τους, παίρνουν εξιτήριο για να είναι μαζί με τις οικογένειές τους. Έτσι όσοι μένουν είναι συνήθως σε πιο σοβαρή κατάσταση. Εξάλλου αυτές τις μέρες όλοι νιώθουν περισσότερο την ανάγκη για την αγάπη και το ενδιαφέρον των άλλων", μας είπε ένας από τους νέους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι νέοι του Λύχνου κατευθύνθηκαν προς το παρεκκλήσι του νοσοκομείου όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη δέηση. Εκεί βρέθηκε κι η διευθύντρια της κλινικής που τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους. "Δεν ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους αυτό που κάνετε. Η προσφορά σας είναι μεγαλύτερη κι από αυτή των γιατρών. Διότι δίνετε ελπίδα και κουράγιο στους ανθρώπους. Πολλοί εκ των ασθενών είναι μοναχικοί άνθρωποι και το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη", τόνισε. Για να καταλήξει, "ξέρετε τι σημαίνει για κάποιον να βλέπει νέους ανθρώπους τέτοιες ημέρες, που ενώ όλοι θέλουν να βρίσκονται στα σπίτια τους, να φάνε, να γλεντήσουν και να ξεκουραστούν, αυτοί προτιμούν να έρχονται εδώ και να συντροφεύουν με τα τραγούδια και τις ευχές τους άρρωστους ανθρώπους; Σας διαβεβαιώ ότι οι ασθενείς παίρνουν πολύ δύναμη κι αυτό αποτυπώνεται και στην πορεία της υγείας τους".

Μάλιστα πρότεινε σε όσους νέους επιθυμούν να ενταχθούν στο σώμα εθελοντών που διαθέτει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και μετά από την ομόφωνη προθυμία όλων των παιδιών, ανέλαβε την δέσμευση να έρθει σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη