15 Δεκ 2010

Βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα του ΟΣΕ! Φυσικά είναι "πράσινη"

Οι στέγες του Ο.Σ.Ε. γίνονται «πράσινες»

Η καλή είδηση της ημέρας από το αγαπημένο μας http://kala-nea.gr

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των αποθηκών του Ο.Σ.Ε. στο Θριάσιο Πεδίο απηύθυνε η θυγατρική του οργανισμού ΓΑΙΑΟΣΕ. «Η πρωτοβουλία αυτή της νέας διοίκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού με επενδυτικό σκεπτικό, ικανό να αποτελέσει πηγή πολυδιάστατων ωφελημάτων για τη ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη γενικότερα», τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας, Ν. Ιωαννίδης.

Οι στόχοι της εταιρείας ως προς τη συγκεκριμένη δράση εντοπίζονται στην αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων, μέσα από την οποία θα επιλεγούν τα πλέον κατάλληλα για την εγκατάσταση φωτοβλοταϊκών (Φ/Β) συστημάτων παραγωγής ενέργειας, η άμεση – με πόρους της εταιρείας – υλοποίηση επενδύσεων σε επιλεγμένα ακίνητα ιδιοκτησίας του Ο.Σ.Ε. και η συνεργασία με ιδιώτες για την αξιοποίηση ακινήτων με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται 4.500 κτίρια, συνολικού εμβαδού 540.000 τ.μ. σε όλη τη χώρα, ενώ στο εμβαδόν αυτό δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί, καθώς πολλοί από αυτούς είναι κτίσματα διατηρητέα ή μικρής έκτασης και συνεπώς περιορισμένου οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός για τα δύο κτίρια του εργοστασίου του Ο.Σ.Ε....

Περισσότερα στο http://kala-nea.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη