1 Δεκ 2010

"Μαύρη Τρύπα Δήμου Θεσσαλονίκης": Ένα σκοτεινό παιχνίδι...

Εδώ αποδεικνύεται ότι παίχτηκε ένα πολύ σκοτεινό παιχνίδι, σε σχέση με την περίφημη "Μαύρη Τρύπα" στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Όλες οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι εδώ και περίπου δύο χρόνια γράφουν ότι η υπεξαίρεση φτάνει τα 52 εκ. ευρώ. Όλοι αναρωτιούνται (και δικαίως) πώς είναι δυνατόν ένας υπάλληλος να κλέψει από τα ταμεία του δήμου 52 εκ. ευρώ και κανείς να μην τον πάρει χαμπάρι.
Με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Τσεμπερά μαθαίνουμε ότι το ποσό αυτό δεν είναι το ποσό που κλάπηκε αλλά το ποσό το οποίο...
υποτίθεται ότι χρωστά ο Δήμος Θεσσαλονίκης και προκύπτει από τα χρήματα που έκλεψε ο Σαξώνης, ΣΥΝ τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που έβαλαν στο δήμο η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι προσαυξήσεις αυτές σίγουρα δεν είναι ούτε μαύρη τρύπα αφού δεν πληρώθηκαν και δεν πρόκειται να πληρωθούν, αφού σβήνονται σε κάθε διαδικασία ρύθμισης. Μήπως δηλαδή κάποιοι θέλησαν να φουσκώσουν τεχνητά το ποσό, ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις; Γιατί σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό να μιλάμε για 12 εκ ευρώ και απείρως πιο "φανταχτερό" να μιλάμε για 52 εκ.!!!
Κανείς φυσικά δε λέει ότι ακόμη και αυτά τα 12 εκ. δεν αποτελούν ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα κατάσταση. Ούτε είναι μικρό αυτό το ποσό. Αλλά, άλλη ένταση προκαλεί το άκουσμα αυτού του ποσού και άλλη ο αριθμός 52 εκατομμύρια!
Έτσι, είναι απορίας άξιο εάν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν γι' αυτήν την λανθασμένη πληροφόρηση. Διαβάσαμε χτες, στο κεντρικό άρθρο του "Αγγελιοφόρου" ότι οι ευθύνες του Παπαγεωργόπουλου είναι αυταπόδεικτες και ότι αυτός πολύ κακώς καταφέρθηκε εναντίον των δημοσιογράφων, αφού τα όσα έγραψαν κατά καιρούς, επαληθεύονται με το πόρισμα Τσεμπερά.
Μήπως όμως προκύπτουν και αυταπόδεικτες ευθύνες για όσους μιλούσαν και διέρρεαν εντέχνως ψευδείς πληροφορίες για "μαύρη τρύπα 52 εκ ευρώ", αφού το νούμερο αυτό δεν επαληθεύεται ως "μαύρη τρύπα"; Να περιμένουμε να αναληφθούν αυτές οι ευθύνες;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη