8 Δεκ 2010

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ευρώ σήμερα: η πρώην Κομμουνίστρια Άγκελα Μέρκελ, η γυναίκα που δεν πήρε ποτέ δάνειο στη ζωή της!

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Διαβάζοντας τη βιογραφία της σημερινής καγκελαρίου της Γερμανίας στη wikipedia, έμεινα άναυδος με ένα σημαντικό γεγονός της ζωής της, το οποίο προφανώς δεν το αντιλαμβάνονται και δεν του δίνουν την σημασία που πρέπει οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και οι Έλληνες συνομιλητές της:
η κυρία Μέρκελ γεννήθηκε το 1954, μεγάλωσε στην κομμουνιστική πρώην Ανατολική Γερμανία – σπούδασε, έμαθε οικονομικά(!!!)- και όταν έπεσε το τείχος και ενώθηκαν οι δύο Γερμανίες την περίοδο 1989-1990 ήταν τριάντα πέντε ετών!!!
Ανακατεύτηκε με το CDU και αναρριχήθηκε στα υψηλότερα αξιώματα του κόμματος λόγω ικανοτήτων, τύχης και συγκυριών.
Και έγινε καγκελάριος της χώρας που αποτελεί την κορωνίδα της καπιταλιστικής Ευρώπης, μια γυναίκα που μέχρι τα ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ της δεν ήξερε τι σημαίνει η λέξη ΟΜΟΛΟΓΟ!!!
Έγινε καγκελάριος της ατμομηχανής της Ευρωπαικής οικονομίας, μια πολιτικός που μέχρι τα τριάντα πέντε της δεν ήξερε τι σημαίνει ΔΑΝΕΙΟ!
Γιατί πολύ απλά στις κομμουνιστικές χώρες η λέξη ΔΑΝΕΙΟ ήταν απαγορευμένη, όπως φυσικά και η λέξη ΟΜΟΛΟΓΟ.
Τα γράφω και τα ξαναγράφω αυτά, για να καταλάβω πρώτα εγώ, την εμμονή και την άρνησή της στην έκδοση ευρωομολόγου.
Είναι ποτέ δυνατόν να καταλάβει, να αντιληφθεί κάποιος κάτι, το οποίο στην πράξη δεν το έχει γνωρίσει και βιώσει ΠΟΤΕ ο ίδιος στην καθημερινότητά του;
Είναι δυνατόν να καταλάβει ποτέ η γυναίκα τι είναι δάνειο -καταναλωτικό, στεγαστικό κτλ- αφού η ίδια δεν είχε ακούσει αυτή τη λέξη μέχρι τα τριάντα πέντε της;
Είναι δυνατόν ποτέ, να πειστεί το DNA της σκέψης μιας πολιτικού για την αναγκαιότητα του Ευρωομολόγου;
Επειδή λοιπόν αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, τις πρωτοβουλίες πρέπει να τις αναπτύξουν οι υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως οι τραπεζίτες της Ε.Κ.Τ….
Αλλιώς έρχονται μαύρες μέρες.
Χειρότερες και από εκείνες που περνούσε η κυρία Μέρκελ στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία…


Υ.Γ.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη