29 Δεκ 2010

Καβγας στην ορκωμοσια του νεου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας!

Ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε περιφερειακούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης και στον περιφερειακό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιώργο Σβώλη επισκίασε τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή.
Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του γιατί δεν δόθηκε ο λόγος...
 στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ακολούθησε ο Γιώργος Αδαμίδης. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες ο Γιώργος Σβώλης παρενέβη και οι δυο άντρες αντάλλαξαν….γαλλικά, με τον κ. Αδαμίδη να υψώνει και εκείνος τον τόνο! Κάποια στιγμή, η παρουσιάστρια της τελετής του ζήτησε να καθίσει κάτω και εκείνος απάντησε πως «δεν έχετε καμία αρμοδιότητα εσείς εδώ μέσα»!
Όλα αυτά μπροστά στον κόσμο και στον αμήχανο Γιώργο Δακή, ο οποίος δεν αντέδρασε άμεσα, αλλά μετά από λίγο ζήτησε να ανεβεί για χαιρετισμό ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης! Εκείνος αρνήθηκε «κατόπιν εορτής», όπως είπε, ενώ το λόγο έλαβε μόνο ο Αντώνης Τσάκωνας!!!

Λάθος όρκο έδωσε ο Περιφερειάρχης!

Λάθος όρκο απ’ ότι φαίνεται έδωσε πριν από λίγες μόνο ώρες ο νέος Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως αποκαλύπτει το kozanimedia.gr, σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο που στάλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και έδινε τις λεπτομερέστατες οδηγίες για τις διαδικασίες ορκωμοσίας των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.
Η εγκύκλιος του Υπουργείο με αριθμό 42 και θέμα: «Ορκωμοσία, εγκατάσταση και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Περιφερειακών Αρχών(περιφερειακή περίοδος: 1.1.2011-31.08.2014)», προβλέπει ρητά στο άρθρο 1 παρ.3 πως ο όρκος που δίνεται είναι ο εξής: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», σύμφωνα με το άρθρο 154, παρ.1 του ν.3852/2010(Καλλικράτης). Αντιθέτως, τόσο ο Γιώργος Δακής όσο και οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ορκίστηκαν «στο όνομα της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος και στο Ιερόν Ευαγγέλιο….». Όπως γίνεται κατανοητό ο όρκος του Γιώργου Δακή και του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι λαθεμένος, κάτι που όπως έλεγαν και γνωστοί αυτοδιοικητικοί ίσως να μην του επιτρέψει να πάρει τις πρώτες του αποφάσεις, εφόσον κάποιος τις προσβάλει στα αρμόδια όργανα.
Ζήσης Πιτσιάβας
http://kozanimedia.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη