27 Δεκ 2010

Μασονικό σύμβολο η ημισέληνος στην παραλία της Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ INFOBLOG.GR
(και όχι του taxalia)

Αρχές Δεκεμβρίου 2010 διάφορα blogs (Πρώτα το taxalia) δημοσίευσαν την είδηση πως τοποθετήθηκε η ημισέληνος στη παραλία της Θεσσαλονίκης όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Μάλιστα έγινε και ερώτηση στη βουλή από τον βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο.
Δείτε την:


Σε διάφορα blogs επισημάνθηκαν διάφορες απόψεις και διαβάσαμε αρκετά σχόλια ακόμη και αναγνωστών. Πως πρόκειται πιθανότατα για έργο του Παύλου Βασιλειάδη στα πλαίσια των Δημητρίων (taxalia.blogspot.com) , επίσης πολλά blogs αναδημοσίευσαν το άρθρο του liako.gr πως είναι σύμβολο της …Λίλιθ…. , αλλού γράψανε οτι είναι βυζαντινό σύμβολο , ενώ δεν έλειψαν και άρθρα πως το σύμβολο αυτό τοποθετήθηκε εν όψει του φεστιβάλ κινηματογράφου για διακοσμητικούς λόγους…

Μια καλή άποψη ήταν του site agnostosstratiotis.com το οποίο τοποθέτησε και τη παρακάτω φωτογραφία

αναγράφοντας …ημισέληνος με αστέρι από νόμισμα της Ρωμαικής ή Βυζαντινής εποχής.

Όμως κάποιο αστέρι…δίπλα στο…γλυπτό της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει…
Αλλά ακόμη και να υπήρχε…….ίσως να μην άλλαζε κάτι…

Το infoblog.gr έχει μια διαφορετική άποψη για όλα τα παραπάνω η οποία δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει ακόμη και αν δωθεί διαφορετική απάντηση από τη βουλή των Ελλήνων. (έχουμε τους λόγους μας…)

Κατά εμάς πρόκειται για μασονικό σύμβολο το οποίο είδαμε σε video , από την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα με τίτλο < Xωρίς Αναισθητικό> , δεκαετίας 1990 , όταν ο δημοσιογράφος έκανε έρευνα για τη μασονία.

Το βίντεο είναι εδώ

Δείτε στο 2,14 τη φωτογραφία που φαίνεται ως σύμβολο μέσα στη μασονική στοά όπου έγινε η εκπομπή και φαίνεται καθαρά το ημιφέγγαρο ….

Η φωτογραφία είναι αυτή και αποδείξτε μας το αντίθετο !!!

Πηγή: http://www.infoblog.gr/?p=55590
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη