6 Δεκ 2010

Οι ...αγορές τιμωρούν, όποιον τους αντιστέκεται!!!

Διαβάζουμε στο σημερινό Τύπο...

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=90393
Υποβαθμίζει την Ουγγαρία η Moody’s

Όπως είναι φυσικό, αναρωτηθήκαμε γιατί μια εταιρία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (...ανεξάρτητη (!!!) από τις αγορές) προέβη σε αυτή την εκτίμηση...
Δυό γραμμές παρακάτω βρίσκουμε πανεύκολα την απάντηση!
Οι υπογραμμισμένες φράσεις τα εξηγούν όλα!

"...Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουγγαρίας προχώρησε η Moody’s, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, κλείνοντας τις τρύπες του προϋπολογισμού με προσωρινά μέτρα, δεν είναι διατηρήσιμη.
Η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ουγγαρίας κατά δύο βαθμίδες, στο Baa3, που απέχει μόλις μία βαθμίδα από την κατηγορία junk. Οι προοπτικές της αξιολόγησης είναι αρνητικές, κάτι που σημαίνει ότι η περαιτέρω υποβάθμισή της είναι πιθανή.
Η κυβέρνηση του Viktor Orban ενέκρινε στις 24 Νοεμβρίου ένα σχέδιο που στερεί από τους πολίτες την κρατική σύνταξη εκτός και εάν μεταβιβάσουν τις ιδιωτικές ασφάλειές τους στο κράτος. Παράλληλα, επέβαλε ειδικούς φόρους σε συγκεκριμένους κλάδους τουλάχιστον έως το 2014, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το 2011.
Σημειώνεται ότι πριν από τη χρεοκοπία της και η Αργεντινή είχε αποφασίσει την κρατικοποίηση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ύψους 3,2 δισ. δολαρίων. Και πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση κρατικοποίησε τον ύψους 24 δισ. δολαρίων ασφαλιστικό κλάδο, προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση των κρατικών εσόδων...".


Δίδαγμα των αγορών:
Δώστε μας ότι είναι κερδοφόρο και αποδοτικό!
Ιδιωτικοποιήστε τα πάντα, για να μην σας εξαφανίσουμε!
Κρατικοποιήστε ότι είναι ζημιογόνο (βλ. ιδιωτικές τράπεζες σε ΗΠΑ, Βρετανία και αλλού)!

Σταύρος Κυριαζής
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη