3 Δεκ 2010

Οργή Αθανάσαρου για Τσεμπερά

Δήλωση του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Αθανάσαρου, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για το σκάνδαλο Σαξώνη:

"Μετά από τα σημερινά δημοσιεύματα δε χρειάζεται καν να βγει απόφαση δικαστηρίου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Φρόντισε η κα. Τσεμπερά να μετατρέψει τον οικονομικό της έλεγχο σε πόρισμα επίρριψης ποινικών ευθυνών προσβάλλοντας έτσι την ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, που έπονται στις διαδικασίες.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα η οικονομική επιθεωρήτρια να σπιλώνει και να αμαυρώνει τη μέχρι σήμερα κρυστάλλινη πολιτική μου διαδρομή,...
 εμπλέκοντας το όνομά μου σε μία υπόθεση, όπου κοινοί εγκληματίες βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Ο νόμος του Δημόσιου Λογιστικού ορίζει επακριβώς τα πρόσωπα που ευθύνονται για την ταμειακή λειτουργία του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών δε συμπεριλαμβάνεται σ΄αυτά.

Η κα Τσεμπερά είναι η ίδια μέρος του προβλήματος, ως υπάλληλος από το 2005 της ίδιας εφορείας, που οι υπάλληλοί της απέκρυπταν τα χρέη του Δήμου Θεσσαλονίκης και εφοδίαζαν ανελλιπώς τις υπηρεσίες του Δήμου με έγγραφα φορολογικής ενημερότητας. Εάν η εφορεία της κας Τσεμπερά, έστω και μία φορά ενημέρωνε το Δήμο για τα χρέη του, που αποτελούσαν και προϊόντα της υπεξαίρεσης , ο υπαίτιος θα είχε αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη ήδη από το 1993, οπότε σήμερα δε θα υπήρχε σκάνδαλο. Ντροπή, λοιπόν, να εκδίδονται «δικαστικές αποφάσεις» από ανθρώπους που δημιούργησαν ουσιαστικά το πρόβλημα. Ντροπή, επίσης, να επιρρίπτονται οι ευθύνες στους Αντιδημάρχους της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου. Περιέργως, δεν κλήθηκαν οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι που υπηρέτησαν στο δήμο Θεσσαλονίκης από το 1993 έως το 1999. Περιέργως, δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι υπάλληλοι της Εφορείας, των Ταμείων και άλλοι πραγματικά εμπλεκόμενοι. Ποιους ήθελε να καλύψει η οικονομική επιθεωρήτρια;

Επειδή όλα τα παραπάνω αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων Δικαίου και επειδή η ιστορία αυτή δε με αγγίζει προσωπικά, αισθάνομαι να θίγεται βάναυσα η προσωπικότητά μου από τις προσχεδιασμένες και έντεχνα στοχευμένες ενέργειες της κας Τσεμπερά. Επιφυλάσσομαι να ζητήσω τη δικαστική μου δικαίωση για την ηθική βλάβη που έχω υποστεί από τις ανυπόστατες αυτές κατηγορίες που μου αποδίδει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη