5 Δεκ 2010

Εταιρία παραγωγής και ανακύκλωσης συσσωρευτών ρυπαίνει το περιβάλλον!

Συνελήφθη χθες (04-12-2010) στα Οινόφυτα Βοιωτίας 60χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών και την παραγωγή ανοδίων, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών των O.E.Π.Τ.Α. Αττικής, που ειδικεύονται στους ελέγχους αυτούς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετέβησαν χθες στα Οινόφοιτα Βοιωτίας, για τη διερεύνηση υπόθεσης σχετικά με προβλήματα υποβάθμισης και ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της εταιρείας.
Παρουσία Εισαγγελέα και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πραγματοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (04-12-2010), έρευνες στην εν λόγω εταιρεία, όπου διαπιστώθηκε στον αύλειο χώρο της επιχείρησης η αποθήκευση υλικών, εκτεθειμένων σε καιρικές συνθήκες, τα οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία χαρακτηρίζονται εν δυνάμει επικίνδυνα, με συνέπεια τη δημιουργία κινδύνων ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Διαπιστώθηκε επίσης, εντός της εγκατάστασης η παράνομη λειτουργία φούρνου τήξης (καμίνι), στο οποίο διοχετεύονταν υποπροϊόντα συσσωρευτών με σκοπό την παραγωγή μολύβδου.
Η ανωτέρω εταιρεία λειτουργούσε παρανόμως και χωρίς να διαθέτει άδεια για τη διαχείριση των επικίνδυνων αυτών υλικών.
Επιπλέον, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνέταξαν Έκθεση Αυτοψίας, έλαβαν δείγματα των υλικών και φωτογραφίες αυτών, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και παραπομπής του φακέλου στην Εισαγγελία για την περεταίρω διερεύνηση.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Θηβών.
Οι έλεγχοι για την προστασία του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη