30 Δεκ 2010

Έρχονται ξανά τα Πειραματικά Σχολεία

«Το θεσμό των Προτύπων- Πειραματικών σχολείων, τα οποία το ΠΑΣΟΚ περιφανώς κατήργησε, με ιδεολογικά και κομματικά κριτήρια,  πριν από τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας τα σημερινά υποβαθμισμένα Πειραματικά σχολεία, χωρίς θεσμικό πλαίσιο και στόχους,  επαναφέρει η σημερινή κυβέρνηση.
Αποτελεί δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας και των επιλογών της η εξέλιξη αυτή. Τα σχολεία
των «αρίστων του πνεύματος» πρέπει να υπάρχουν, ώστε οι μαθητές με αυξημένες δυνατότητες να βρίσκουν «φιλικό περιβάλλον» στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης και να διακρίνονται.
Η ανακοίνωση, ωστόσο, από πλευράς της Υπουργού Παιδείας έγινε χωρίς να προηγηθεί μελέτη και συζήτηση γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω σχολείων. Η μελέτη ως φαίνεται θα ακολουθήσει τη σχετική εξαγγελία, αφού τώρα συγκροτήθηκε επιτροπή για να αποφανθεί επί του θέματος. Δεν συνηθίζεται να γίνονται οι μελέτες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις. Προφανώς, όμως, εντάσσεται και αυτό στο γενικότερο πλαίσιο που διέπει τις ενέργειες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου: γενικές και αόριστες εξαγγελίες για όλα, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».

Ελίζα Βόζνεμπεργκ
Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη