12 Δεκ 2010

Διάλογος σε ΜΜΕ αφιερωμένος στον ιστορικό του μέλλοντος

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ:

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κοιτάξτε, κάτι το οποίο μπερδεύει όλους. Το μνημόνιο εξειδικεύεται κάθε τρίμηνο και κάθε τρίμηνο υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις τις οποίες διαπραγματευόμαστε.

    Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή κάθε τρίμηνο έρχονται αυτοί και μας λένε καινούργια πράγματα. Πάρτε το αυτό το πακέτο μέτρων.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Μέσα στο πλαίσιο των γενικών ρυθμίσεων εξειδικεύονται.

    Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με συγχωρείτε, ένα λεπτό κα Κατσέλη γιατί εδώ υπάρχει ένα μείζον πολιτικό θέμα που δεν αφορά εσάς σαν Υπουργό.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Να ολοκληρώσω τη φράση μου;

    Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, θα σας διακόψω εδώ, γιατί είπατε κάτι το οποίο είναι πραγματικά μεγάλο θέμα για μένα. Δηλαδή κάθε τρεις μήνες υπογράφει ο κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Τόμσεν ένα καινούργιο μνημόνιο χωρίς να το ξέρει κανένας μας; Χωρίς να μπαίνει αυτό σε διαδικασίες κοινοβουλευτικού διαλόγου, συζήτησης με την κοινωνία; Μιλάμε για αποικιακή κατάσταση του χειρίστου είδους.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κύριε Χατζηνικολάου, εξειδικεύονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

    Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πώς εξειδικεύονται; Χωρίς να συζητάει με την κοινωνία; Πηγαίνετε και δεσμεύεστε ανά τρεις μήνες σε χειρότερα μέτρα;

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Να σας απαντήσω; Με ρωτήσατε, να σας απαντήσω.

    Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βεβαίως να μου απαντήσετε.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Το μνημόνιο του Μαΐου έθετε ένα γενικό πλαίσιο για όλα τα θέματα. Για τα εργασιακά π.χ. έλεγε ότι συγκεκριμένα θέματα όπως η μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του χρόνου εργασίας. Αυτό ήταν στο αρχικό μνημόνιο. Κάθε φορά στο τρίμηνο πάνω αυτά τα μέτρα, αυτή η γενική διατύπωση, έρχεται και εξειδικεύεται και εκεί μπαίνει το ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Πως θα εφαρμοστεί αυτό το μνημόνιο είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

    Αυτό έκανα τους περασμένους δύο μήνες στις βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονταν στο μνημόνιο και είχαν περαιτέρω εξειδικευτεί τον Αύγουστο, να προσπαθήσω να κερδίσω και να κερδίσουμε όλοι μαζί, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα είναι και αποτελεσματικό και θα προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα. Αλλά και θα προστατεύει κάτι το οποίο το θεωρώ πιο βασικό, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διαφύλαξη θέσεων εργασίας.

Απόστολος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη