30 Δεκ 2010

Οι πρωτοχρονιάτικες ευχές του taxalia

Οι φετινές ευχές για καλή χρονιά τον νέο χρόνο που μας έρχεται, φαντάζουν πιο κενές από κάθε άλλη φορά.
Όλοι μας λίγο έως πολύ αντιλαμβανόμαστε ότι αυτήν την περίοδο των εορτών "έχουμε πάρει ημίχρονο" από τα προβλήματα μας. Άλλωστε φρόντισε ο κος Παπανδρέου να μας προειδοποιήσει έγκαιρα λέγοντας σε παλαιότερο υπουργικό συμβούλιο ότι το Β ημίχρονο θα παιχτεί το 2011. Έστω λοιπόν ακόμα και σε αυτό το μουντό εορταστικό περιβάλλον,- με τα καταστήματα να σημειώνουν νέα δραματική πτώση στον τζίρο τους, τους μισθωτούς και συνταξιούχους μόλις και μετά βίας να καλύπτουν τις ανάγκες τους- προσπαθούμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ενόψει της νέας δύσκολης χρονιάς που μας περιμένει.  Κοιτάμε τα πρόσωπα της οικογένειας μας, των...
 συγγενών μας, των φίλων μας για να βρούμε μια συμπαράσταση, λίγη δύναμη.

Φέτος λοιπόν ας μην ευχηθούμε μόνο Καλή Χρονιά. Αλλά καλύτερα να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και να βρεθούμε και του χρόνου όλοι μαζί, νικητές στα προβλήματα μας, με περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον ώστε τουλάχιστον να πούμε καλή χρονιά για το επόμενο έτος και να το εννοούμε. Γιατί αγαπητέ μου αναγνώστη καιρό τώρα μας έβλαψε να κοιτάμε αν κλέβει την εφορία ο γιατρός, αν είναι κλειστό το επάγγελμα του μεταφορέα, αν ο δημόσιος υπάλληλος παίρνει πολλά και βρίσκεται στην θέση του με βίσμα. Έτσι μας καταντήσανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι, παρτάκηδες. Φρόντιζαν να μας αφήνουν εμάς να παρανομούμε λίγο, ώστε μετά αυτοί συνεργαζόμενοι, να παρανομούν εις βάρος μας με χιλιάδες τρόπους και με εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Τάχα μου έκαναν τα στραβά μάτια από την μία, ένω από την άλλη μας πετούσαν στάχτη στα μάτια ώστε να επωφελούνται αυτοί. Και τώρα μας κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο όλοι τους. Γίναμε όλοι μας διεφθαρμένοι.

Ξεχάσαμε όμως ότι ο γιατρός είρθε στο σπίτι μας ένα βροχερό βράδυ όταν είχαμε ανάγκη, ο φαρμακοποιός άνοιξε το φαρμακείο του για να πάρουμε τα απαραίτητα φάρμακα, ο δικηγόρος άφησε τις δουλειές του για να βρεθεί δίπλα μας σε μια απλή υπόθεση που εμείς πελαγώσαμε, ο λογιστής φρόντισε να μην κάνουμε λάθη στις δηλώσεις μας και πέσουμε στις παγίδες που μας έστηνε η εφορία, ο δημόσιος υπάλληλος μας εξυπηρέτησε αφού πρώτα του εξηγήσαμε την αδικία που έκανε το δημόσιο εις βάρος μας κοκ. Μην μου πεις, αγαπητέ αναγνώστη, ότι ποτέ στην ζώη σου δεν έζησες μια παρόμοια κατάσταση. Αναρρωτήσου λοιπόν τώρα όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που έρχονται με σχεδόν συνωμοτικό ύφος και σου φυτεύουν την ζήλια για κάποιον από αυτούς τους συμπολίτες σου, τι έκαναν για εσένα;; Και επειδή γνωρίζουμε και οι δυό μας την απάντηση, σε ερωτώ γιατί εξακολουθείς να τους ακούς σαν υπνωτισμένος;;

Όπως πάντα έτσι και τώρα πρέπει να μείνουμε δίπλα ο ένας στον άλλο.
Να στηρίξουμε τους αγώνες των μισθωτών, των δημοσιών υπαλλήλων, των ελευθέρων επαγγελματιών. Γιατί μονάχα μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας περιμένουν.
Ας μην δυσανασχετίσουμε λοιπόν την επόμενη φορά που θα καθυστερήσουμε στην δουλειά μας από μια απεργία κάποιου κλάδου. Γιατί αυτή η απεργία του συμπολίτη μας διασφαλίζει και τα δικά μας συμφέροντα.
Και την επόμενη φορά που θα μας μιλήσουν για άνοιγμα των επαγγελμάτων ας ζητήσουμε να ανοίξουν πρώτα οι λογαριασμοί πολιτικών και δημοσιογράφων.
Την επόμενη φορά που θα μας πούν ότι μας κλέβει ο περιπτεράς της γειτονιάς μας ας απαιτήσουμε να μάθουμε πόσα από τα λεφτά μας, πήραν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι από την Ζήμενς, το χρηματιστήριο, το Βατοπέδι, τα ομόλογα κοκ.
Και αν ζητήσουν να μπεί φυλακή ο συμπολίτης μας για οφειλές στην εφορία ή αν αναρτήσουν τα προσωπικά του δεδομένα στο διαδίκτυο για να τον εξευτελίσουν να βγούμε στον δρόμο και να εκθέσουμε όλους τους πολιτικούς και δημοσιογράφους που έχτισαν βίλες εις βάρος μας, πήραν κότερα και διαφημίζονταν στα  δικά τους μέσα ως πρότυπα του life Style.

Καλή χρονιά αγαπητέ αναγνώστη και σου υπόσχομαι ότι του χρόνου Θα είμαστε μαζί να περιμένουμε μια πραγματικά καλή χρονιά γιατί μας αξίζει.

taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη