Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

5 Ιαν 2011

Το 2025, η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα σε πληθυσμό

Η Ινδία θα γίνει η πιο πολυπληθής χώρα του κόσμου το 2025, ξεπερνώντας την Κίνα, της οποίας ο πληθυσμός θα φθάσει στην αιχμή του ένα έτος πριν, λόγω της μειωμένης γεννητικότητας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Απογραφικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Η υπηρεσία υποστηρίζει ότι η προβλεπόμενη αιχμή στην Κίνα (1,4 δισεκατομμύρια άτομα) θα είναι χαμηλότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως και θα συμβεί νωρίτερα. Καθώς τα ποσοστά γεννητικότητας έχουν μειωθεί σε λιγότερο από 1,6 γεννήσεις ανά γυναίκα την τρέχουσα δεκαετία, από 2,2 που ήταν το 1990, ο συνολικός ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Κίνας μειώθηκε σε 0,5% ετησίως.

Αντίθετα, ο ρυθμός αύξησης στην Ινδία, που είναι 1,4, καθοδηγείται από ποσοστό γεννητικότητας 2,7 γεννήσεις ανά γυναίκα.

Η διεθνής βάση δεδομένων της υπηρεσίας προβλέπει ότι το εργατικό δυναμικό στην Κίνα θα κορυφωθεί στα 831 εκατομμύρια το 2016 (24 εκ. περισσότεροι εργαζόμενοι από ό,τι σήμερα). Αυτό οφείλεται στο ότι ο αριθμός των νέων εισερχομένων στο εργατικό δυναμικό σε ηλικία 20+ αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται από το 2011 (έτος που θα έχει φθάσει τα 124 εκατομμύρια).

Στην Ινδία, ο αριθμός των νέων εισερχομένων στο εργατικό δυναμικό αναμένεται να φθάσει τα 116 εκατομμύρια το 2024, πριν αρχίσει να μειώνεται.

Η Κίνα και η Ινδία μόνες τους αντιπροσωπεύουν το 37% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είναι περίπου 6,8 δισεκατομμύρια. Κάθε λεπτό, εκτιμά η υπηρεσία των ΗΠΑ, 250 άτομα γεννιούνται παγκοσμίως και 107 πεθαίνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αύξηση του πληθυσμού κατά 75 εκατομμύρια ετησίως.

Η υπηρεσία εκτιμά επίσης ότι έως το 2025, ο πληθυσμός των ΗΠΑ θα έχει ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια. Η γεννητικότητα στις ΗΠΑ, περίπου 2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα, είναι υψηλότερη από ό,τι στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, κυρίως λόγω των υψηλότερων γεννήσεων στους μετανάστες.

Μετά την Κίνα και την Ινδία, οι πολυπληθέστερες χώρες είναι, κατά σειρά, οι ΗΠΑ, η Ινδονησία, η Βραζιλία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Νιγηρία, η Ρωσία και η Ιαπωνία.

Οι εκτιμήσεις για τον παγκόσμιο πληθυσμό περιλαμβάνουν περισσότερα από 11 εκατομμύρια άτομα άνω των 90 ετών και περισσότερους από 326.000 αιωνόβιους.

Τα αγόρια που γεννιούνται είναι περισσότερα από τα κορίτσια, αλλά οι γυναίκες αρχίζουν να είναι περισσότερες από τους άνδρες στον πληθυσμό άνω των 45-50 ετών.

Πηγή:The New York Times | http://www.healthview.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη