13 Ιαν 2011

Φίλιππος Πετσάλνικος - Avigdor Liberman σε πολύ καλό κλίμα

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Τη βούληση για αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Κνεσσέτ εξέφρασε ο ..
Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Κυριάκος Λουκάκης και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Arye Mekel.
Υποδεχόμενος ο Πρόεδρος της Βουλής τον επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας δήλωσε τα ακόλουθα:

«Στόχος η διασφάλιση της ειρήνης και της συνεργασίας»

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον εκπρόσωπο μιας γειτονικής χώρας με την οποία οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές και αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο μετά και από τις συναντήσεις των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, των κυρίων Παπανδρέου και Νετανιάχου, τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες.
Είμαι σίγουρος ότι και η δική σας επίσκεψη εδώ θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, καθώς και στην ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των λαών των δύο χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.
Θα ήθελα να εκφράσω, για ακόμα μία φορά, και εκ μέρους του Εθνικού Κοινοβουλίου την οδύνη μας για τις καταστροφές που συνέβησαν πρόσφατα στο Ισραήλ εξαιτίας των πυρκαγιών, που οδήγησαν και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών. Γνωρίζουμε τις διαστάσεις τέτοιων προβλημάτων από το παρελθόν και στη χώρα μας και γι’ αυτό καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι και η Βουλή των Ελλήνων αναπτύσσει τη συνεργασία με το νομοθετικό Σώμα του Ισραήλ, γιατί αυτές οι κοινοβουλευτικές επαφές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους λαούς όλων των χωρών και ιδιαίτερα για τους λαούς της δικής μας περιοχής.
Εκείνο που μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς όλης της Υφηλίου, ιδιαίτερα όμως στη δική μας περιοχή, τη Μεσόγειο».
Ο κ. Liberman στην αντιφώνησή του ανέφερε:

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη βοήθειά της»

«Ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να επισκεφθώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά σας στην αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας, η οποία ήταν αποφασιστικής σημασίας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελλάδα για τη στάση της στα θέματα που μας απασχολούν.
Εκτιμούμε πολύ τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Πρωθυπουργοί μας, κύριοι Νετανιάχου και Παπανδρέου, για την έναρξη κοινών υπουργικών συμβουλίων. Αυτό πιστεύω ότι φέρνει στο αποκορύφωμά της την καλή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και τις δύο κυβερνήσεις».
Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση της ελληνικής πλευράς στη στάση του Ισραήλ στα εθνικά μας θέματα, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική παρουσία των Ελλήνων της ισραηλίτικης κοινότητας σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη