9 Ιαν 2011

Μα απλά λόγια, τα νούμερα δεν βγαίνουν!

Όσο περισσότερο επιλέγουμε να παραμένουμε στον βρόγχο της γερμανικής αποπληθωριστικής πρακτικής, όσο περισσότερο βουλιάζουμε στον ενυπόθηκο κι ανώφελο (για την Ελλάδα και τον λαό μας) "δανεισμό" του δήθεν "μηχανισμού στήριξης", τόσο περισσότερο τροφοδοτούμε την "χιονοστιβάδα" της ύφεσης, του στασιμοπληθωρισμού και της εκρηκτικής διόγκωσης του χρέους, που τελικά ανατροφοδοτεί τα ελλείμματα και καθιστά όλη αυτή τη συζήτηση περί "έναρξης ανάπτυξης" στο τέλος του 2011 μια φάρσα.

Σε συνέντευξή του στην Süddeutsche Zeitung, ο Άντριου Μπόσομγουερθ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europa, αφού διαπιστώνει: "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να oρθοποδήσει σε προβλέψιμο χρόνο και τα μέτρα αυτά αμφιβάλλω ότι θα φέρουν οικονομική ανάκαμψη. Για κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε ένα θαύμα", προβλέπει μια "αναγκαστική αναδιάρθρωση για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου" και καταλήγει: "αναγκαστικά θα γίνει κάποια αναδιάρθρωση του χρέους, το ζητούμενο είναι εάν θα γίνει νωρίς ή αργά".

Την ίδια ώρα, η Γαλλίδα υπ. Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, λίγο πριν συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διακήρυξε ότι: "Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης [του ελληνικού χρέους]", γιατί κάτι τέτοιο..."θα έπληττε την Ευρώπη" και πως "ο Γιώργος Παπανδρέου την διαβεβαίωσε πως το μνημόνιο θα τηρηθεί κατά γράμμα και ότι η κυβέρνηση του δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος" (!!!).

Η "απειλή προς την Ευρώπη", βεβαίως, δεν είν' άλλη απ' τα περίπου 140 δις σε ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των γερμανικών τραπεζών, καθώς κι αρκετές δεκάδες δις που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων τραπεζιτών.

Κι εμείς;



Εμείς καλούμαστε να σύρουμε το Τζάγγερνοτ της "ευρωζωνικής σταθερότητας" μέσα απ' τ' αποκαϊδια του κοινωνικού και πολιτικού ολοκαυτώματος της Πράξης Υποτέλειας (aka Μνημόνιο), έμπλεοι "νεοπατριωτισμού" και...σοσιαλιστικού νεοφιλελευθερισμού!

Για την αντιγραφή,
Albatros
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη