11 Ιαν 2011

Κατακλυζόμαστε τον τελευταίο καιρό από επιστολές «φαρμακοποιών χωρίς φαρμακείο»...

Ε-mail αναγνώστη
Αγαπητοί φίλοι
Κατακλυζόμαστε τον τελευταίο καιρό από επιστολές «φαρμακοποιών χωρίς φαρμακείο» που επιθυμούν το άνοιγμα του επαγγέλματος και την αύξηση του ήδη υπερβολικού αριθμού των...
 φαρμακείων. Η τακτική τους αυτή δεν θα ήταν κατακριτέα αν χρησιμοποιούσαν αληθινά στοιχεία. Οι ισχυρισμοί τους ότι οι φαρμακοποιοί προστατεύονται την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι υποφέρουν, είναι παραπλανητικοί και προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά του κλάδου. Αποσιωπούν το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί έχουμε υποστεί μείωση του εισοδήματός μας κατά 50% λόγω της υποτίμησης της τιμής των φαρμάκων, της συρρίκνωσης της συνταγογράφησης και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης του κοινού. Αποσιωπούν την απαξίωση του αποθέματος φαρμάκων που υποστήκαμε με την ανακοστολόγηση. Και όχι μόνο τα αποσιωπούν ενώ τα γνωρίζουν, αλλά διαστρεβλώνουν αυτή την πραγματικότητα, κάνοντας λόγο ότι μόνο οι φαρμακοποιοί δεν χάσαμε μέρος του εισοδήματός μας.
Είναι λυπηρό να χρησιμοποιούν τέτοια ανήθικα μέσα αυτοί οι κατά τ’ άλλα «νέοι και άφθαρτοι» φαρμακοποιοί για να πετύχουν το στόχο τους. Περισσότερο όμως λυπάμαι γιατί αυτοί είναι το μέλλον του φαρμακευτικού κλάδου.
Με εκτίμηση
Ιορδάνης Δημητριάδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη