10 Ιαν 2011

Μήπως πρέπει να καθιερώσουμε τα βραβεία "Χρυσή Οχιά";

Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αντιγράψουμε το concept των Oscars και να δίνουμε κάθε χρόνο το βραβείο της «Χρυσής Οχιάς» σε εκείνον τον ελληνόφωνο που θα πει τη μεγαλύτερη κακία για την Ελλάδα; Οι υποψήφιοι θα είναι πολλοί (άλλωστε το taxalia ήδη έχει πει – και έχει δίκιο- ότι για να πάει κάποιος «μπροστά» στην Ελλάδα αρκεί να πει ή να γράψει κάτι εναντίον της), οπότε..
 το κοινό θα έχει πάρα πολλές επιλογές ανά κατηγορία...
Για παράδειγμα, στην κατηγορία «ο Σκηνοθέτης της Καρδιάς μας» μπορεί το βραβείο να απονεμηθεί στον Κώστα Γαβρά για τις δηλώσεις του: «Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει δημιουργηθεί από τους Αλβανούς, από τους Τούρκους κι από ανθρώπους από άλλες χώρες. Δεν νομίζω πως είμαστε εμείς οι Έλληνες, καθαρόαιμοι Αρχαίοι Έλληνες. Είναι απαράδεκτο να το λέμε αυτό»!.
Στην κατηγορία «Υπέρμαχος της Αγάπης και του Κεμάλ» μπορεί το βραβείο να δοθεί στον Γιάννη Μπουτάρη για τις δηλώσεις του: «Το να λέει ένας παπάς ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, αυτά δεν είναι λόγια αγάπης, αυτά είναι λόγια μίσους».
Στην κατηγορία «Υψηλή Αισθητική και Κλαυσίγελος» μπορεί το βραβείο να απονεμηθεί στον Aνδρέα Πετρουλάκη για το κείμενο: «Για να καταλάβετε, αυτή η δασκάλα (Χαρά Νικοπούλου) που κατά τα λοιπά υπηρετούσε τον κατεξοχήν θεσμό της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της ισότητας που πρέπει να είναι το σχολείο, απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα, έβγαζε στα Μουσουλμανάκια λόγους για “την έλευση του θεανθρώπου” και υποχρέωσε μικρή Μουσουλμάνα να απαγγείλει την 25η Μαρτίου το υψηλής παιδαγωγικής και αισθητικής “Βαλε τους Τούρκους εμπροστά/σαν το χασάπη τα τραγιά/ καπετάνιε μας λεβέντη/που όλη η Τουρκιά σε τρέμει”….».
Στην κατηγορία «Δημοσιογράφος Master Chef» μπορεί το βραβείο να πάει στον Δημήτρη Καμπουράκη για τις δηλώσεις του: «Δεν είμαστε καθαρόαιμοι Έλληνες...Είμαστε τουρλού – τουρλού».
Οι κατηγορίες του βραβείου «Χρυσή Οχιά» είναι ανεξάντλητες (όπως και το μίσος των ελληνόφωνων νεοταξιτών κατά της Ελλάδας), οπότε κάθε πρόταση για το που και το πως αυτής "glamorous εκδήλωσης" είναι δεκτή...

ΛΟΞΙΑΣ (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη