Όταν ακούτε το προπαγανδιστικό σύνθημα «όχι στην Ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής» θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το σύνθημα εκπορεύεται από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά αποσκοπεί στο να βγάλει από τη συνείδηση των πολιτών δύο πράγματα: 1) την απλή αναλογική και 2) την τιμωρία των πολιτικών και εξηγούμαστε:....
Δεν θα σταθούμε στο γεγονός της πλήρους κατάρρευσης του παλιού διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού καθεστώτος στην Ιταλία εξ αιτίας του αναστήματος ενός δικαστικού. Θα επισημάνουμε μόνο αυτό που συνέβη μόλις χθες.
Όπως πληροφορούμαστε, στην άρση της προσωρινής ασυλίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχώρησαν οι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επικαλείται "κώλυμα" λόγω θεσμικών υποχρεώσεων για να μην παρίσταται στο δικαστήριο. Τα 15 μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να αποφασίζεται, αυτόματα, από την προεδρία της κυβέρνησης, ότι υπάρχει "εύλογο κώλυμα", λόγω θεσμικών υποχρεώσεων, που δεν επιτρέπει στον Ιταλό πρωθυπουργό, να παρίσταται στις διάφορες δίκες. Το "κώλυμα" αυτό, θα πρέπει να αξιολογείται, κάθε φορά, από τους δικαστές.
Δηλαδή φίλοι μας, όχι μόνο απαγγέλλουν ευθέως οι δικαστές κατηγορίες κατά του εν ενεργεία πρωθυπουργού, αλλά και απαιτούν να κάθεται ενώπιόν τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Στη χώρα μας χθες μόλις, έστειλε εισαγγελέας στη Βουλή δικογραφία εναντίον πρώην υφυπουργού, χωρίς να τολμάει να τον κατονομάσει. Μιλάμε για τέτοια κατάντια.
Όταν λοιπόν ακούτε «όχι στην Ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής», «όχι στο κράτος δικαστών», να ξέρετε ότι δεν θέλουν οι πολιτικοί τους δικαστές στα πόδια τους, αλλά θέλουν να είναι ανέλεγκτοι.
Μην μασάτε λοιπόν στο σύνθημα του κατεστημένου.