8 Ιαν 2011

Βράβευση επιτυχόντων σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Γιάννης Η. Κάκανος

Με κατάμεστη την αμφιθεατρική αίθουσα ομιλιών της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Περιφέρειας, που εισήχθησαν κατά το εκπαιδευτικό έτος 2009 - 2010 σε ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.... Η εκδήλωση είχε διπλό χαρακτήρα γιατί έγινε και η κοπή της Αγιοβασιλιάτικης πίττας της Ορθοδόξου Ακαδημίας για την υποδοχή του νέου έτους. Παρέστησαν πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του Νομού καθώς επίσης οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πλήθος καθηγητών και δασκάλων. Την κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος με πολλούς ιερείς της Μητροπόλεως.

Τριάντα δύο μαθητές και μαθήτριες βραβεύθηκαν φέτος από τον πρώην Δήμο συνεχίζοντας την καθιέρωση του θεσμού και με την ευχή να συνεχιστεί από τον νέο διευρυμένο Δήμο Πλατανιά για όλα τα παιδιά της νέας Δημοτικής Περιφέρειας. Μεταξύ αυτών, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος βράβευσε την Μαρία Αναστασάκη που πέρασε στην Παιδαγωγική Προσχολικής Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ρέθυμνο. Τον αντιπεριφεριάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη που βράβευσε την Κυριακή Καρτάκη, η οποία εισήχθη, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Κρήτης στο Ρέθυμνο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχη Δαμιανάκη που βράβευσε την Μαρία Καλογεράκη που εισάγεται, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Εκτός βέβαια από τις βραβεύσεις των μαθητών βραβεύθηκε από την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ο πρώην Δήμος Κολυμπαρίου για την άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ στον χαιρετισμό του ο κ. Αμφιλόχιος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Μας δίνεται και πάλι αυτή η ευκαιρία φέτος με την έναρξη του νέου έτους και επ’ ευκαιρία της βράβευσης των παιδιών της περιοχής που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνεται με τον πρώην Δήμο Κολυμπαρίου και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και ο νέος διευρυμένος Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά, του οποίου την περιφέρεια θα υπάγεται η περιοχή μας να συνεχίσει την παράδοση αυτή, που έχει να κάνει με τα νιάτα του τόπου… Η Ακαδημία μέσα από την δική της πορεία έχει καταθέσει και έχει καταγράψει τη δική της ιστορία με τη δοξασμένη ηγεσία του γέροντα μητροπολίτου Ειρηναίου και έχοντας ως συνεργάτη του τον κ. Αλέξανδρο Παπαδερό, τον οποίο για άλλη μια φορά ευχαριστούμε για ό,τι μέχρι σήμερα προσέφερε στο Ίδρυμα και στον χώρο. Η Ορθόδοξη Ακαδημία συνεχίζει την πορεία της μέσα από τον νέο γενικό της διευθυντή, τον κ. Κωνσταντίνο Κενανίδη και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είμαι απόλυτα σίγουρος κ. δήμαρχε ότι κι εσείς ως πρόσωπο και ως θεσμός θα βοηθήσετε και θα υποστηρίξετε αυτό το ταξίδι και αυτό το καράβι. Εξάλλου είναι μεγάλη η ευθύνη και μεγάλη η τιμή για τον Δήμο Πλατανιά να έχει ένα τέτοιο πνευματικό καθίδρυμα μοναδικό στον Ελλαδικό και όχι μόνο χώρο και πιστεύω ότι θα το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο προς το καλό του τόπου και των ανθρώπων του… Θα αναφερθούμε λίγο στον πρώην δήμαρχο κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ο οποίος, όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας μ’ έναν υποδειγματικό, αληθινό και ανθρώπινο τρόπο ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις και στις προσκλήσεις μας και όχι μόνο ήταν παρών τυπικά στις όποιες εκδηλώσεις της Ακαδημίας αλλά ουσιαστικά στήριξε την προσπάθεια που γίνεται…”
Ακολούθησαν πολλοί χαιρετισμοί από παράγοντες και φορείς του τόπου και του Νομού. Για όλα τα παιδιά όλοι είχαν να πούνε καλά λόγια μα και για τους αποτυχόντες ότι δεν πρέπει να το βάλλουν κάτω επειδή έχασαν μιαν μάχη, αφού ο…πόλεμος συνεχίζεται.

Ευτύχης Δαμιανάκης: “Ο νέος Δήμος είναι ένα Δήμος με πολύ μεγάλη προοπτική και βεβαίως μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Ένα από αυτά που λέω να κάνουμε, γιατί είναι δουλειά σας κ. δήμαρχε, είναι αυτός ο χώρος της Ακαδημίας που συνδέεται με την πνευματικότητα της περιοχής και είναι ένα έργο μεγάλο που δημιούργησε ο Ειρηναίος των Χανίων, της Κρήτης, της Ελλάδος ο Ειρηναίος του κόσμου και το οποίο έχει γίνει ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι μόνο. Άρα, λοιπόν, έχουμε ένα χρέος αυτό το μνημείο να το διαφυλάξουμε γιατί μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για πάρα πολλές πνευματικές κυρίως εκδηλώσεις και όχι μόνο… Συγχαίρω τα νέα παιδιά και τους εύχομαι καλή συνέχεια στις σπουδές τους και στη ζωή τους”.

Στον χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, υπογράμμισε: “ Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ενός μεγάλου Δήμου, ενός Δήμου που έχει μια περιφέρεια που ξεκινάει από το οροπέδιο του Ομαλού και φτάνει μέχρι τα όρια του πρώην Δήμου Κολυμπαρίου, με χαρακτηριστικά ανομοιόμορφα που έχουν πολλά χαρίσματα αλλά και δυνατότητες μεγάλες και προοπτικές, για τα οποία θα καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να πετύχουμε. Θεωρώ ότι εκδηλώσεις όπως η σημερινή οι οποίες αναδεικνύουν θέματα επιβράβευσης και αλληλεγγύης σε εποχές στις οποίες υπάρχει μεγάλη απαξίωση θεσμών και στόχων και πραγμάτων η σημερινή εκδήλωση θα είναι υποχρέωση και του νέου μεγάλου Δήμου…”

Απόστολος Βουλγαράκης: “Σεβασμιώτατε μ’ έχετε συγκινήσει. Τα λόγια σας δεν ζεσταίνουν μόνο την ψυχή μου και την καρδιά αλλά μου δίνουν και κουράγιο να ξεκινήσω και να συνεχίσω μια προσπάθεια που σε αυτή την συγκυρία είναι πράγματι πολύ δύσκολη και πιστεύω με την συμπαράσταση σας και τις ευχές σας ότι θα καταφέρουμε το δύσκολο έργο που ξεκινούμε και από την Ενότητα των Χανίων αλλά και για όλη την Κρήτη. Δήμαρχε Γιάννη, μας έτυχε και στους δυο σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια. Πιστεύω ότι με καλή συνεργασία με τη φιλία που έχουμε καλλιεργήσει τόσα χρόνια μεταξύ μας και που πρέπει να συνεχίσουμε σ’ έναν νέο δρόμο συνεργασίας πια της Περιφέρειας με τη νέα Δημοτική Αρχή, πιστεύω ότι μπορούμε αυτήν την στιγμή στη δύσκολη ώρα που περνά η χώρα την οικονομική με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε στο ξεπέρασμα όσων προβλημάτων μπορούμε. Η συνεργασία πάντα δίνει καλό αποτέλεσμα. Να πω, επίσης, ότι αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το Πνευματικό Ίδρυμα της Κρήτης και της Ορθοδοξίας γιατί μετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο ως νέος αντιπεριφερειάρχης που αντικαθιστώ τον μέχρι πρότινος νομάρχη Χανίων. Δηλώνω ότι θα είμαι παρών και με όσες δυνάμεις έχω και όσες δυνατότητες μου δίνει ο νόμος αλλά και πάνω από αυτές με την προσωπική μου διάθεση θα είμαι κοντά σας και θα βοηθήσω να συνεχίζει να αναδεικνύει όλα αυτά που πρέπει να αναδεικνύει η Ορθοδοξία και στην Κρήτη και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο… Συγχαίρω την Ακαδημία, τον πρώην δήμαρχο κ. Πολυχρονίδη και τα παιδιά για τις προσπάθειες τους και τους εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες...”

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίδης ξεκίνησε τον χαιρετισμό του με μια μαντινάδα: “ Εδά στον αποχωρισμό τα ξεχωρίσματα μας, είπα να δώσει ο γης τ’ άλλου ν’ αρχίσει η φιλιά μας”, για να συνεχίσει την πλούσια ομιλία του, ευχαριστώντας πάνω απ’ όλα τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα το προσωπικό του Δήμου για την συμβολή τους στην επιτυχία του Δήμου, και μετά όλους τους άλλους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Ανήκω κι εγώ σε οικογένεια που ασχολήθηκε με την πολιτική και ενώ πολλές φορές σκέφτηκα να βγω από τον χώρο αυτό γιατί σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης αντιμετώπιζα δυσκολίες αλλά παρέμεινα και αγωνίσθηκα και συνεχίζω να αγωνίζομαι γιατί η πολιτική όταν ενταχθείς κανονικά και σωστά είναι μια πορεία ανηφορική με μεγάλους κόπους. Χρειάζεται σύνεση διότι τα θέματα είναι πολλά και δεν τελειώνουν… Καλή επιτυχία στον νέο δήμαρχο και καλή επιτυχία και στα παιδιά σε όλα τα παιδιά είτε πέτυχαν είτε όχι, η ζωή συνεχίζεται…”
Στιγμιότυπα από τον χώρο της εκδήλωσης, την κοπή της βασιλόπιτας και τις βραβεύσεις των μαθητών. Κάλαντα έψαλλε η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου.


www.yanniskakanos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη