25 Ιαν 2011

Κώστας Γκιουλέκας: «ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ»

«Γιάννη Μπουτάρη, αξιοποίησε το δυναμικό και τον εξοπλισμό του Δήμου για την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης. Μην παραδίδεις τον ευαίσθητο αυτό τομέα στους ιδιώτες». Είναι το μήνυμα που στέλνει προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

Ο Κώστας Γκιουλέκας, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της νέας διοίκησης του Δήμου, οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές που ακολουθούνται από αυτή στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατατείνουν προς την κατεύθυνση να παραδοθεί ο ευαίσθητος αυτός τομέας, στον οποίο απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, σε ιδιωτικά χέρια. Αλλιώς, εξήγησε ο Κώστας Γκιουλέκας, δεν εξηγείται το γεγονός ότι παρήλθε άπρακτος ο χρόνος τόσο από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές όσο και από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης.

Χρόνος πολύτιμος που δεν έπρεπε να χαθεί γιατί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Θεσσαλονίκη έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Δεν μπορεί να αφήνει η νέα διοίκηση το χρόνο να παρέρχεται άσκοπα και να κάνει απλώς διαπιστώσεις για το πρόβλημα των σκουπιδιών ενώ θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή, χωρίς ευθυνοφοβία, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να φέρει προς έγκριση την πίστωση για την επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων και για την αγορά ανταλλακτικών…. Το ίδιο έπραξε και με την προμήθεια πετρελαίου και λαδιών για τα απορριμματοφόρα που, εξαιτίας της καθυστέρησης που έδειξε για αρκετές ημέρες, συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης περί τους 2500 τόνους απορριμμάτων, με τις γνωστές συνέπειες για την υγιεινή των συμπολιτών μας και τον καθαρισμό της πόλης.

«Και ενώ παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη», «η νέα διοίκηση κάνει λόγο για την ανάγκη μίσθωσης ιδιωτικών μέσων για την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι με κάθε σκέψη ή απόπειρα άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι ψηφίσαμε με επιφύλαξη την πρόταση της Διοίκησης προκειμένου να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη και αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης, ωστόσο η θέση μας ήταν και παραμένει ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό.

«Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την περίοδο της οξύτατης οικονομικής κρίσης, κάτι που υπάρχει κίνδυνος να συμβεί εάν τελικώς επαληθευτούν οι φόβοι και οι υποψίες μας», κατέληξε ο Κώστας Γκιουλέκας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη