26 Ιαν 2011

Μπαλάκι ευθυνών για κατάληψη

Έκτακτη συνέντευξη τύπου για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από οικονομικούς μετανάστες παραχώρησε το πρωί o πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγκρίνης  μαζί με τον αντιπρύτανη Π. Σφηκόπουλο και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου, που παρέστη ως προεδρεύων της Συνόδου των
πρυτάνεων.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγκρίνης κάλεσε την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα για την εκκένωση της Νομικής, αναγνωρίζοντας όμως το δίκαιο των αιτημάτων των μεταναστών.
Τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί αποτελεί πρόβλημα, όλου του Πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι μετανάστες να μετακινηθούν με ειρηνικό τρόπο.
Γι' αυτό το λόγο, ο πρύτανης κάλεσε σε σύσκεψη τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για το συντονισμό της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Αννα Νταλάρα, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ώστε να ακούσουν τα αιτήματα των μεταναστών και εντός της ημέρας να βρεθεί χώρος για να φιλοξενηθούν.
Επίσης κάλεσε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβουν και κατήγγειλε κομματικές σκοπιμότητες αυτών που οργάνωσαν τη μετακίνηση των μεταναστών στη Νομική.
"Η καθοδηγούμενη κατάληψη αποτελεί κατάχρηση του ασύλου" είπε ο κ. Πελεγκρίνης.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η εφαρμογή του νόμου περί ασύλου, δεν ξεκινάει εκεί που αρχίζει η καταστολή.
Το ζήτημα μεταβιβάστηκε έντεχνα, είπε, σε αυτούς που δεν μπορούν και δεν οφείλουν να το διαχειριστούν, έτσι και ο θεσμός του Πανεπιστημίου τώρα ζητεί από το κράτος την εκπλήρωση των δικών του υποχρεώσεων.
"Κανένας βανδαλισμός στο κτίριο"
Όσον αφορά τις ευθύνες, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε ότι οι πρυτανικές αρχές δεν έδειξαν ολιγωρία κατ' ελάχιστον.
"Από την στιγμή που μάθαμε ότι θα έρθουν ειδοποιήσαμε τα αρμόδια όργανα" είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι υπήρχε μια συνεχής επαφή με τους εκπροσώπους των μεταναστών και στάλθηκαν στον χώρο γιατροί να παράσχουν τη βοήθειά τους.
Οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται υπάρχει καθαριότητα και δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη