Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

14 Ιαν 2011

Φονικές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Βραζιλία

Δείτε και το video που στο 0:47 η κυρία εγκαταλείπει το σκυλάκι της, αφού εξάντλησε όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να το σώσει...

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ. Τουλάχιστον 335 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νοτιοανατολική Βραζιλία, ενώ 50 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, πρόκειται για τη χειρότερη φυσική καταστροφή τα τελευταία 43 χρόνια. Η πρόεδρος της Βραζιλίας αναμενόταν χθες στην πληγείσα περιοχή, ενώ είχε ήδη αναγγείλει την παροχή πακέτου βοήθειας προς τους πληγέντες ύψους 470 εκατ. δολαρίων.


Τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να καταβάλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων. Επιζώντες της φυσικής καταστροφής αφηγούνται ιστορίες φρίκης, καθώς είδαν το νερό και τη λάσπη να παρασύρουν σπίτια και οι ίδιοι αναγκάστηκαν να σκάψουν με τα χέρια τους στις λάσπες για να σώσουν τους γείτονές τους.

Οι καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν να πέφτουν στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο και συνέχισαν και κατά τη διάρκεια των ημερών που ακολούθησαν. Στη Βραζιλία, οι ισχυρές βροχοπτώσεις είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη θερινή περίοδο των βροχών, την οποία διανύει τώρα η χώρα. Και συνήθως αυτοί που πλήττονται περισσότερο από αυτές είναι οι κάτοικοι των παραγκουπόλεων που ζουν σε σπίτια χωρίς θεμέλια, χτισμένα σε λόφους όπου το χώμα υποχωρεί πολύ εύκολα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βραζιλίας προβλέπει και νέες βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, για το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τερεζόπολις και 34 στην Πετρόπολις. Σύμφωνα επίσης με το τηλεοπτικό δίκτυο Ο Globo, ο αριθμός των νεκρών στην πόλη Νόβα Φριμπούργκο αυξήθηκε από 97 σε 155.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που χάθηκαν και τόσοι πολλοί ακόμη που πιθανότατα θα χαθούν», λέει η Ανζελα Μαρίνα Σίλβα, κάτοικος της Τερεζόπολις που ανησυχεί ότι έχασε τουλάχιστον 15 συγγενείς της στις πλημμύρες. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Ηταν σκέτη κόλαση», είπε. Η ίδια κατέφυγε μαζί με τον σύζυγο και την κόρη της σε ένα γειτονικό σπίτι χτισμένο σε ψηλότερο σημείο. «Δεν έμεινε τίποτε όρθιο. Το νερό παρέσυρε τα πάντα», προσθέτει ο σύζυγός της.

http://news.kathimerini.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη