3 Ιαν 2011

Παραίτηση του ειδικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας


Λόγω διάστασης απόψεων με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο, παραιτήθηκε τελικά ο ειδικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας Αχ. Μητσός.

Ο κύριος Μητσός ήταν σε αυτή την θέση ένα σχεδόν χρόνο!

Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στην υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι η διάσταση αυτή ως προς τα θέματα της αρμοδιότητάς του, τον οδηγεί στην παραίτηση, ενώ επισημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει θετική γνώμη για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας, αλλά και αισθήματα εκτίμησης και φιλίας προς την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου.

Πάντως, ο ειδικός γραμματέας είχε διαφωνήσει και στο παρελθόν με τον υφυπουργό, ενώ τώρα λέγεται ότι είχε πλέον σοβαρότατες ενστάσεις ως προς την συνολική πολιτική του Γ. Πανάρετου, ιδιαίτερα σχετικά με την τακτική του απέναντι στα Πανεπιστήμια.

http://www.axiaplus.gr/


Ο Αχιλλέας Μητσός είναι Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρώην Γενικός Διευθυντής Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναλυτικά
Ο Αχ. Μητσός γεννήθηκε το 1947, είναι οικονομολόγος, με πτυχίο ΑΣΟΕΕ, MA και PhD από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh (ΗΠΑ). Διετέλεσε (στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας (2000-2006), καθώς και Διευθυντής αρμόδιος για το ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό (1996-2000), για την επαγγελματική κατάρτιση (1993-1996) και για τον συντονισμό των διαρθρωτικών ταμείων (1987-1993). Προηγουμένως είχε διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου του Επιτρόπου Γρ. Βάρφη (1985-1987), Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών (1981-1984) και Τμηματάρχης στην Τράπεζα της Ελλάδος (1976-1981). Επίσης, διδάσκει "Πολιτική Οικονομία Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης" στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh των ΗΠΑ. Διετέλεσε (μέχρι το 2007) Επισκέπτης Καθηγητής της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου (LSE), και έχει δώσει σειρά διαλέξεων σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και πολλά άρθρα για θέματα διεθνούς οικονομικής και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

www.ekt.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη