Ο Αιγυπτιακός λαός ξεσηκώθηκε και ανέτρεψε το καθεστώς Μουμπάρακ, ο οποίος κυβερνούσε την Αίγυπτο από το 1981, όμως σε μας διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια. Η οικογένεια Παπανδρέου είναι μέσα στο πολιτικό μας σύστημα εδώ και έναν αιώνα και είναι η βασικότερη δυναστεία του πολιτικού μας συστήματος.
Ο Γεώργιος Σταυρόπουλος, μετέπειτα Γεώργιος Παπανδρέου, γεννήθηκε το 1888 και το 1916 μπαίνει ενεργά στο πολιτικό σύστημα....
διοριζόμενος νομάρχης Λέσβου. Το 1917-1920 διατελεί γενικός διευθυντής Χίου. Εκλέχτηκε βουλευτής και διορίστηκε υπουργός εσωτερικών το 1923 και αργότερα υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1935 ίδρυσε κόμμα με τον τίτλο «Δημοκρατικό Κόμμα» και από το 1944, μετά το Συνέδριο του Λιβάνου, παίζει πλέον στην πρωθυπουργία της χώρας. Ο γιός του Ανδρέας, τον οποίο, είχε διορίσει υπουργό ο πατέρας του πριν την χούντα, συνέχισε να παίζει μέσα στο πολιτικό σύστημα και μετά την χούντα και από το 1981 ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, όταν και άρχισε την οικονομική του πολιτική, με τα αποτελέσματα που ζούμε τώρα. Σήμερα, ένα ακόμα μέλος της οικογένειας, ο Παπανδρέου ο Γ΄, τον οποίο και αυτόν τον είχε διορίσει υπουργό ο πατέρας του, ανέβηκε στην πρωθυπουργία της χώρας και λαμβάνει ερήμην του λαού τις αποφάσεις που όλοι γνωρίζουμε.Βλέπουμε δηλαδή ότι μία πολιτική δυναστεία έμεινε στη χώρα μας πιο πολύ και από βασιλικές δυναστείες.
Φυσικά δεν είναι η μόνη πολιτική οικογένεια, υπάρχουν άλλες δύο κύριες πολιτικές οικογένειες και φυσικά και άλλες μικρότερες.
Το πρόβλημα δεν είναι γιατί μια πολιτική οικογένεια συνεχίζει ακάθεκτα την απόλαυση της εξουσίας. Αφού μπορεί καλά κάνει.
Το πρόβλημα είναι κατ΄ αρχήν το ίδιο το πολίτευμα που επιτρέπει αυτή την κατάσταση και δεν έχει ασφαλιστικές δικλείδες ακύρωσης αυτού του φαινομένου και αφετέρου ο ίδιος ο λαός που έχει χωριστεί (πάππου προς πάππον) στα πολιτικά «μαντριά» αυτών των οικογενειών.
Και να φανταστείτε ότι είμαστε ο λαός που εφηύρε τη δημοκρατία!!!