1 Φεβ 2011

Στο Αζερμπαιτζάν ο Σπύρος Κουβέλης

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης πραγματοποιεί μεταξύ 1-3 Φεβρουαρίου επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν. Ο κ. Κουβέλης θα μεταβεί στο Μπακού προκειμένου να συμμετάσχει στην..
 3η Σύνοδο Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ενώ αναμένεται να έχει και σειρά διμερών επαφών. Ο Υφυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ομόλογό του συμπρόεδρο της ΜΔΕ και υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Natiq Aliyev, τον Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Shahin Mustafayev καθώς και με τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας εναλλακτικών και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας κ. Akim Badanov. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικολογίας και Φυσικών Πόρων, κ. Hussein Baghirov.


Αντικείμενο των συνομιλιών με τους Αζέρους αξιωματούχους θα είναι η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με βασικό άξονα την ενέργεια και τους αγωγούς, κυρίως τον αγωγό ITGI. Σε ό,τι δε αφορά στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της κατανομής φυσικού αερίου του κοιτάσματος Shah Deniz 2, η οποία θα επιτρέψει την υλοποίηση του ITGI. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κλάδοι των κατασκευών, υγείας, έργων υποδομής, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων καθώς και η συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας και των επικοινωνιών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη