2 Φεβ 2011

Σίμο, πότε θα ορίσεις Αντιδημάρχους; Όλα μόνος σου θέλεις να τα κάνεις;

Θα συμφωνήσουμε ότι ο επανεκλεγείς δήμαρχος του νέου δήμου Συκεών – Νεαπόλεως έχει να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων που σχετίζονται με την αναδιάταξη της τοπογραφίας και των αρμοδιοτήτων της νέας αυτοδιοικητικής οντότητας

Θεωρούμε όμως αυτονόητο ότι ο δήμαρχος θα έσπευδε να μοιράσει, άμεσα, ευθύνες και ρόλους, καθώς
η σύνθετη και εν πολλοίς άγνωστη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα απαιτεί τη συνεργασία όλων όσων τύχαμε της επιλογής των συμπολιτών μας να συμβάλουμε στην πρόοδο του τόπου μας.

Ατυχώς ο κύριος Σ. Δανιηλίδης είναι από τους λίγους δημάρχους που δεν έχει ακόμη ορίσει τους αντιδημάρχους που σε τοπικό και θεματικό επίπεδο θα συνδράμουν τη δουλειά του και θα βοηθήσουν να ξεκινήσουν οι δράσεις που είναι περισσότερο από επείγουσες. Ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή συγκυρία. Δεν έχει ακόμα ορίσει τους προϊσταμένους των υπηρεσιών με αποτέλεσμα τίποτα να μην λειτουργεί

Εντάξει, δεν παραβαίνει κάποια διάταξη του νόμου 3862 (Καλλικράτης) αλλά σίγουρα παραβαίνει τον οδικό χάρτη του Υπουργείου που τόσο υπερασπίζονταν προεκλογικά.

Η ενδεχόμενη πίστη του ότι η επάρκεια του μπορεί να αναπληρώσει το κενό είναι, δυστυχώς, υπερφίαλη αν δεν είναι επικίνδυνη. Ίσως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι πίσω από την, αμήχανη αλήθεια, αυτή καθυστέρηση. Δεν ξέρουμε και ούτε μας αφορούν τα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο της παράταξης που κέρδισε τον δήμο. Εκείνο που μας αφορά, όπως και το σύνολο των συνδημοτών μας, είναι ότι αυτή η καθυστέρηση έχει κοστίσει στην πορεία των εργασιών και των έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και σήμερα στέκουν μετέωρα και αδρανή.

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε είναι καιρός να συνέλθετε από τη μέθη της νίκης σας και να τακτοποιήσετε τα επείγοντα του οίκου σας. Σπεύσατε άμεσα να πιείτε τον καφέ της πραγματικότητας που θα σας συνεφέρει και θα σας κινητοποιήσει.

«Οι καιροί ου μενετοί».
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Έξω απ΄τα τείχη"
http://neapolisykies.wordpress.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη