22 Φεβ 2011

Πόσο πιό άτυχος μπορεί να είσαι ρε ΠΑΟΚ;

Έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χάνεις 10 ευκαιρίες για γκολ. Το πέναλτι εις βάρος σου, το αποκρούει ο Κρέσιτς, η μπάλα πάει στο δοκάρι, αλλά γυρίζει σε αντίπαλο και δέχεσαι κοροϊδίστικο γκολ. (1-1).
Ε, δεν θέλει η πόρνη!
Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ, με συνολικό σκορ 2-1 εις βάρος του αφού έχασε στην Τούμπα 0-1 και έμεινε στην ισοπαλία στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας 1-1.
Οσκαρ ατυχίας διεκδικεί ο ΠΑΟΚ, που αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" κυριάρχησε ολοκληρωτικά, έχασε σωρεία ευκαιριών, προηγήθηκε με τον Μουσλίμοβιτς στο 67΄, αλλά ισοφαρίστηκε από τον Ιγκνάσεβιτς στο 80΄ κι έτσι σε συνδυασμό με την ήττα (0-1) στην Τούμπα, έμεινε εκτός συνέχειας.

    Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν οι Ρώσοι υποτίμησαν τον ΠΑΟΚ σήμερα στο παγωμένο (-14 βαθμοί) "Λουζνίκι". Ισως και να το έκαναν. Αυτό όμως δεν αλλάζει το ένα και μοναδικό γεγονός: οτι στο πρώτο ημίχρονο ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν απολαυστικός, απόλυτος κυρίαρχος με μόνο αντίπαλο την τύχη. Αν είχε κι αυτή με το μέρος του, τότε η ΤΣΣΚΑ θα είχε βρεθεί από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Ιβιτς ο οποίος πλασαρε και είδε τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ακριβώς ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 12΄ και η προσπάθεια του Τσιρίλο στο 38΄. Κι όταν οι Θεσσαλονικείς κατάλαβαν ότι η μπάλα έπρεπε να πάει... λίγο πιο μέσα, η ατυχία ήταν και πάλι "σύμμαχός" τους. Στο 36΄ ο Μουσλίμοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Ακινφέεφ εξουδετερώθηκε, αλλά το αριστερό του δοκάρι έκανε τη δουλειά του γκολκίπερ της εθνικής Ρωσίας!

    Ο Σλούτσκι "κραύγαζε" από τον πάγκο προσπαθώντας να ξυπνήσει τους παίκτες του, που έδειχναν ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στην καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ. Φευ! Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (46΄) ο εκπληκτικός συνδυασμός Γκαρσία-Βιεϊρίνια-Λίνο-Μουσλίμοβιτς και η προβολή του τελευταίου άφησε και πάλι άγαλμα τον Ακινφέεφ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο: ελάχιστα άουτ. Προς τέρψιν των φίλων του ΠΑΟΚ, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά δεν επιβεβαιώθηκε. Αντίθετα, μάλιστα, η "θεά τύχη" που για μία ώρα αγώνα ήταν φανατική "εχθρός" της ελληνικής ομάδας, τής χάρισε απλόχερα το γκολ που ποθούσε. Στο 67΄ ο Τσεπτσούγκοφ (μόλις είχε μπει στο ματς στη θέση του τραυματία Ακινφέεφ) προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Μουσλίμοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Η πρόκριση παιζόταν πλέον "στα ίσια" για το τελευταίο 20λεπτο.

    Η τεράστια ευκαιρία να "κλειδώσει" πρόκριση χάθηκε στο 75΄ όταν ο Σαλπιγγίδης με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ, μετά την παράλληλη μπαλιά του Ιβιτς. Και μετά απ΄όλες αυτές τις ευκαιρίες, ένα στιγμιαίο λάθος γκρέμισε το μεγάλο όνειρο του ΠΑΟΚ. Ο Τόσιτς μπήκε στην περιοχή, "τσίμπησε" τη μπάλα από τον Κρέσιτς και κέρδισε το πέναλτι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε την εκτέλεση του Βάγκνερ Λοβ, η μπάλα βρήκε στο αντίθετο (!) δοκάρι και στρώθηκε στον Ιγκνάσεβιτς που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 80΄. Τελικά, η τύχη στέρησε από την ελληνική ομάδα ίσως τη μεγαλύτερη μετά το "έπος του Χάιμπουρι", ευρωπαϊκή της στιγμή...

    Διαιτητής: Λοράν Ντιαμέλ (Γαλλία)

    Κίτρινες: Νέσιντ - Σαλπιγγίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Κρέσιτς

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ (66΄λ.τρ. Τσεπτσούγκοφ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τόσιτς, Κάουνα (62΄ Αλντόνιν), Νέσιντ, Λοβ (+90΄ Αλ. Μπερεζούτσκι).

    ΠΑΟΚ (Μάλης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (87΄ Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη