2 Φεβ 2011

ΤΖΙΤZΙΚΩΣΤΑΣ: ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στο γραφείο του στην
Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις από την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο, και αποφασίστηκε να υπάρχει συνεργασία σε ζητήματα που προκύπτει συναρμοδιότητα των δύο φορέων προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα γραφειοκρατίας.
Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν και μπήκαν στην ατζέντα είναι ο καθαρισμός του Θερμαϊκού,  το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη, οι προϋποθέσεις για δημιουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας, η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, η δημιουργία πεζοδρόμων στον αστικό ιστό, η αναμόρφωση της  αγοράς (Καπάνι) με τη δημιουργία στέγης και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους δύο φορείς για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα για την τουριστική προβολή και αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των καθηκόντων που ασκούν στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του νομού Θεσσαλονίκης, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης και ο τερματισμός του αποκλεισμού που υφίσταται σήμερα, η δημιουργία μαρίνων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και η τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα  η αποκέντρωση στην αυτοδιοίκηση και να ενισχυθεί η  μητροπολιτική διοίκηση με τη μεταφορά  αρμοδιοτήτων από τα Υπουργεία στους ΟΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην αιρετή Περιφέρεια.
 « Η σημερινή λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης  δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Θα πρέπει είτε να συσταθεί εκ νέου το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, είτε να καταργηθεί η Γραμματεία όπως λειτουργεί σήμερα, και να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητές της στην αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε:«Πραγματοποιήσαμε σήμερα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνάντηση εργασίας προκειμένου να δρομολογήσουμε τις δράσεις μας για ζητήματα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη. Είναι κοινή μας αντίληψη ότι τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πέρα και πάνω από κομματικές διαφορές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, αντίληψη με την οποία πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με τις μητροπολιτικές αρμοδιότητες που δίνει ο Καλλικράτης στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και αυτό είμαστε αποφασισμένοι, τόσο εγώ, όσο και ο δήμαρχος να το αξιοποιήσουμε. Στην ατζέντα μας υπάρχουν πολλά θέματα και παρά τις δυσκολίες που υφίστανται από την εφαρμογή του Καλλικράτη και την οικονομική κρίση, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη Θεσσαλονίκη».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη