28 Φεβ 2011

Άμεση αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, από τη νέα κυβέρνηση...

...της Ιρλανδίας
Στην πρώτη συνέντευξη του μετά τις εκλογές, ο βέβαιος νικητής των εκλογών, ηγέτης του Φίνε Γκέιλ Εντα Κένι, ήταν σαφής πως άμεση προτεραιότητα του ως πρωθυπουργός είναι η αναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου των 85 δις. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ. “Είναι αδήριτη απόφαση όλων των..
 Ιρλανδών η αναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου και κυρίως η μείωση του επιτοκίου 5,8% που κάνει αδύνατη την αποπληρωμή του. Προτεραιότητά μου είναι να αναζητήσω συμμαχίες μέσα στην Ευρώπη, στις χώρες που έχουν ανάλογο πρόβλημα χρέους με μας”, υπογράμμισε ο Εντα Κένι.


“Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι οι όροι του δανείου είναι σκληροί και υπάρχει άπλετος χώρος για μια νέα διαπραγμάτευση”, υποστήριξε ο ηγέτης του Φίνε Γκέιλ ανακοινώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Ελσίνκι για την Σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος όπου θα έχει συναντήσεις με την Αγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί. Αμέσως μετά θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου και θα ανακοινώσει επίσημα την πρόθεση του να θέσει το θέμα της επαναδιαπραγματευσης των όρων του δανείου στην Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαρτίου.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη