8 Φεβ 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: «ΌΧΙ» ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Υπέρ της συμπαράστασης οι αριστερές παρατάξεις (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ), "λευκό" από την κεντροδεξιά παράταξη Κακλαμάνη, "όχι" από την παράταξη της δεξιάς (Καμίνης)

Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων η πρόταση του Νίκου Σοφιανού, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ για έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης...
 στους 237 μετανάστες, απεργούς πείνας.


Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, διευκρίνισε ότι συγκεκριμένοι μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα μετά τις δύο διαδοχικές νομιμοποιήσεις του 2005 και του 2007 που όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος από τη θέση του Συνήγορου του Πολίτη, τότε, οι πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που είχαν τεθεί ήταν κάτι παράλογο και άδικο που ωθεί στην παρανομία ανθρώπους που δουλεύουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα. Όπως σχολίασε επίσης ο Γιώργος Καμίνης, ουδέποτε υπήρξε στην Ελλάδα κρατική μεταναστευτική πολιτική.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Ελένης Πορτάλιου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτή Πόλη» ο Γ. Καμίνης δήλωσε ότι η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν εγκρίνει τη μαζική νομιμοποίηση.

«Είναι ένα σοβαρό και περίπλοκο ζήτημα, που δεν λύνεται υπό πίεση» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, της Ανοικτής Πόλης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του «Επιμένουμε Αθήνα». Λευκό ψήφισαν και οι έντεκα σύμβουλοι της παράταξης του Νικήτα Κακλαμάνη.

ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ?

ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ?

ΜΗΠΩΣ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ"ΛΕΥΚΟΥ" ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ?
 
Γράφει σε μήνυμά του ο spyros1000
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη