15 Φεβ 2011

Γερμανία: Η καγκελάριος Μέρκελ ζητά από τη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση να τηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε από την Αίγυπτο να τηρήσει την υπάρχουσα ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Mainz Algemeine Zeitung που θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη.

"Η συμφωνία την οποία η Αίγυπτος συμφώνησε με το Ισραήλ δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση", μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μουμπάρακ, δήλωσε η κ. Μέρκελ...
Το Ισραήλ παρακολουθούσε με αγωνία τις 18 ημέρες της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησαν στην πτώση του επί 30 χρόνια προέδρου της χώρας, φοβούμενο μήπως η νέα κυβέρνηση υπονομεύσει ή ακυρώσει την ειρηνευτική συμφωνία Αιγύπτου-Ισραήλ.
Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε την συμφωνία του 1979, μεταξύ των δύο χωρών ως "μεγάλη ιστορική εγγύηση για την αιγυπτιακή ηγεσία".

Η καγκελάριος με την αφορμή της συνέντευξής της για την περιοχή της Μέσης Ανατολής ζήτησε από το Ισραήλ να συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους "παρά το ότι η παρούσα κατάσταση στην περιοχή είναι ασαφής".
Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η επιτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή θα είναι μια αποφασιστικής σημασίας ενέργεια για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της περιοχής".
Σήμερα η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει την ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδόσει για την Αίγυπτο λόγω της έντασης των προηγούμενων ημερών επισημαίνοντας ότι οι τουριστικές περιοχές της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα είναι πολύ ασφαλείς για τους επισκέπτες τους.

Χαλάρωση της ταξιδιωτικής οδηγίας έγινε από την γερμανική κυβέρνηση και για την
Τυνησία και ειδικά για τις τουριστικές περιοχές της.
Το μεγάλο γερμανικό τουριστικό γραφείο TUI ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει από τα μέσα Μαρτίου όλες τις εκδρομές και τα ταξίδια προς Αιγυπτο και Τυνησία. Ε.Τ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη