1 Φεβ 2011

Το παρασκήνιο της συνέντευξης Καιρίδη και μια σοβαρή συνέντευξη αυτή τη φορά

Τις παραληρηματικές αρλούμπες Καιρίδη, τις διαβάσατε παρακάτω.
Γιατί όμως και πώς βρήκε η ακροδεξιά Utrinski Vesnik, τον Καιρίδη;
Από πού ήξερε τον παντελώς άγνωστο αν.καθηγητή του ΠΑΜΑΚ;
Η συνέντευξη του Δημήτρη Καιρίδη, έχει ένα μικρό παρασκήνιο.
Η Dnevnik έστειλε δημοσιογράφο, την Ivana Kostovska, η οποία ...
με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου "Στη μεθόριο Ελλάδας-FYROM", του επ.Καθηγητή Βλάση Βλασίδη, που παρουσιάσαμε κι εμείς (εδώ), πήρε μια εκτενή συνέντευξη από τον σοβαρότατο και έξοχα καταρτισμένο, μετριοπαθή καθηγητή Βλασιάδη, που φυσικά επεκτάθηκε κυρίως στο Μακεδονικό.
Βασικά σημεία της συνέντευξης, ήταν ότι οι δυο κυβερνήσεις (Παπανδρέου και Γκρούεφσκι) δεν αισθάνονται ισχυρές για να υπογράψουν οποιαδήποτε συμφωνία. Η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία πακέτο για το όνομα της FYROM και για το εθνικό ζήτημα (όπως ζητά ο Γκρούεφσκι) και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει ποτέ σε θέματα εθνικής ταυτότητας.
Μάλιστα ότι το πρόβλημα της ταυτότητας δεν πρόκειται να παύσει όσο και οι δυο λαοί (Σλαβομακεδόνες και Έλληνες Μακεδόνες) χρησιμοποιούμε την ίδια λέξη στα αγγλικά (macedonian) για να περιγράψουμε διαφορετικά πράγματα και διαφορετικές ταυτότητες.

Φαίνεται ότι μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, το αντίπαλο δέος της Dnevnik, η Utriinski Vesnik έψαξε να βρει ένα άλλο καθηγητή από την Ελλάδα ως αντίπαλο δέος. Και voila...! Ο πρόθυμος Καιρίδης!

taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη