21 Φεβ 2011

Παραιτήθηκαν δύο Αντιδήμαρχοι, νωρίς άρχισαν τα όργανα

Ο μήνας του μέλιτος για τον Γ. Καμίνη τέλειωσε και πλέον ο δήμαρχος βιώνει το… καμίνι της Αθήνας με τα τεράστια προβλήματα, και ειδικά με αυτό των μεταναστών. Το δημοτικό συμβούλιο το οποίο είχε ως αντικείμενο το πρόβλημα των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία, προκάλεσε...
 εσωτερικές έριδες στην πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Καμίνη και την παραίτηση δύο αντιδημάρχων, του οικονομικών, κ. Αναγνωστόπουλου και της πολεοδομίας Φ. Προβατά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμίνης προσπάθησε να περάσει ένα ήπιο ψήφισμα για την Υπατία με το οποίο ζητούνταν από τους αλλοδαπούς να σταματήσουν την απεργία και να ξεκινήσουν διάλογο με την κυβέρνηση ενώ έθετε το δήμο στη διάθεση των αρχών ώστε να βοηθήσει όπου μπορεί. Οι δύο αντιδήμαρχοι, όμως, ζητούσαν να ξεκινήσουν διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των μεταναστών προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στο δήμαρχο. Η παραίτησή τους είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται διχασμένη μια παράταξη που πήρε πανηγυρικά τις εκλογές του Νοεμβρίου.


Ωστόσο, το μείζον θέμα σε όλη αυτή την υπόθεση είναι η ατολμία του δήμου και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα τόσο σημαντικό θέμα. Κάποιοι μάλιστα από τον αριστερό χώρο θα ήθελαν να υπάρχουν και νεκροί απεργοί πείνας ώστε να στριμωχτεί η κυβέρνηση και να ξεκινήσει διαδικασίες νομιμοποίησης. Η αδυναμία του κ. Ραγκούση και του κ. Παπουτσή να διαχειριστεί ένα μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία απλά μεταφέρει το πρόβλημα στο δήμο με τις συνέπειες που ζει ο κ. Καμίνης ο οποίος είδε την ανάποδη της νίκης του καθώς και το «άδειασμα» που του κάνουν κυβέρνηση και φίλοι.

http://www.antinews.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη