18 Φεβ 2011

Η ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης βρήκε τη λύση για τη μεταφορά των μαθητών!

Κανονικά θα γίνονται από Δευτέρα τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία τους αφού οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων αποδέχθηκαν τη συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, μετά από μαραθώνεια διπλή σύσκεψη, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της.
Συγκεκριμένα, προς την επίλυση του προβλήματος οδήγησε η
πρόταση για παρέμβαση των δημάρχων προς τους αρμόδιους υφυπουργούς της κυβέρνησης (Ντόλιο και Σαχινίδη) ώστε να αρχίσει η αποπληρωμή των τιμολογίων το συντομότερο δυνατό. Όπως και η απόφαση των βουλευτών όλων των κομμάτων να κάνουν παρέμβαση στους ίδιους και να κατατεθεί και τροπολογία, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα και με νέα νομοθετική ρύθμιση.
Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών λεωφορείων ανακοίνωσαν ότι μετά τις πρωτοβουλίες αυτές είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τη Δευτέρα, τονίζοντας παράλληλα ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, θα επανεξετάσουν τη στάση τους.
Η παρέμβαση της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκε το πρωί με σύσκεψη των δημάρχων του νομού, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Σε αυτήν εγκρίθηκε οξύτατο ψήφισμα και αποφασίστηκε η σύγκλιση σύσκεψης για το βράδυ με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, των βουλευτών, του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Μίμη Φωτόπουλου, των Δημάρχων και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών λεωφορείων και των ενώσεων γονέων και κηδεμόνων.
Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Θωμάς Ρομπόπουλος, Γ. Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης από τη Νέα Δημοκρατία. Στην πρωινή σύσκεψη ήταν παρούσα η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λίτσα Αμανατίδου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη